Analytikere: Nexus Prime ville drukne i Steve Jobs-historierne

Udskydelsen af Nexus Prime-præsentationen vil give Google og Samsung mere eksponering end den planlagte annoncering, vurderer analytikere.

Analytikere: Nexus Prime ville drukne i Steve Jobs-historierne

I går skulle Google og Samsung i fælleskab have præsenteret et nyt produkt, og forventningen var, at verden skulle se den nye Nexus Prime-mobil.

Selskaberne valgte dog at aflyse pressemødet, da “det ikke er det rette tidspunkt at annoncere et nyt produkt, mens verden sørger over Steve Jobs’ død”, og det var den rigtige beslutning, lyder det fra flere analytikere.

Ikke blot set med de moralske briller, men ligeledes med de strategiske, fortæller blandt andet Rob Enderle fra Enderle Group.

Han mener, at nyheden om en ny mobil ville være druknet i mediernes fortsatte fokus på arven efter Steve Jobs.

Google og Samsung “ønsker at bevæge sig ud af Steve Jobs’ skygge. Det er klogt af dem at vente på, at mediernes fokus på hans død dør hen,” siger Rob Enderle ifølge computerworld.dk.

– “En offentliggørelse af Nexus Prime nu ville ikke have trukket mange overskrifter med så mange historier i medierne om Steve Jobs’ liv. Det er den samme problemstilling ved større politiske begivenheder, der kan ændre kurs, hvis de ikke trækker overskrifter. Om Google virkelig gør det her ud af respekt for Jobs eller ej, så er det det rette at gøre set fra et forretningsmæssigt perspektiv.”

Under alle omstændigheder ville det have været svært at introducere en ny Android-satsning så kort tid efter præsentationen af iPhone 4S, lyder vurderingen fra analytiker Jack Gold fra J. Gold Associates.

– “Timingen af den slags offentliggørelser er altafgørende, og timingen var ikke rigtig,” siger Jack Gold.

Efterfølgende om sagen

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 7/10/2011 gik vi videre med sagen om Dansk erhvervsmand: Steve Jobs var meget mere end et ikon – Den kan læses her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..