Android dominerer totalt: nu på 7 ud af 8 smartphones

Android hersker på verdensplan. Godt 330 millioner Android-smartphones er solgt i seneste kvartal.

Android dominerer totalt: nu på 7 ud af 8 smartphones

Googles Android-styresystem til smartphones og tablets kunne i seneste kvartal udbygge sin føring som verdens mest populære platform.

I analyseinstituttet Strategy Analatics seneste rapport fremgår det, at Androids markedsandel nåede 87,5% – en rekord for det i forvejen vidt udbredte styresystem. Det betyder at du i dag finder Android på 7 ud af 8 smartphones.

Selskabets estimerede salgstal viser, at der i seneste kvartal blev sendt 329 millioner Android-enheder i handlen – langt foran Apple på andenpladsen med sine 45,5 millioner solgte enheder.

Androids store dominans hænger sammen med fremgangen af prisvenlige modeller fra kinesiske mobilproducenter. Strategy analytics chefrådgiver, Woody Oh, der dog potentielle udfordringer i androids fremtid.

”Android-platformen spredt ud over hundredvis af producenter hvor langt størstedelen døjer med at skabe et overskud. Samtidig angriber Google producenterne ovenfra ved at springe ud som mobilproducent med deres Pixel-smartphones”, forklarer Woody Oh.

Se også: Nokias to Android-smartphones først klar i starten af 2017  

Apple på tilbagegang

Google seneste succes er på bekostning af markedets øvrige aktører. Microsoft, Blackberry og Samsungs Tizen tegner sig tilsammen for under 0,3 procent af smartphone-lagkagen.

Det er dog især Apple der qua sin størrelse mister markedsandele. Igennem det seneste år måtte selskabet opleve et skred fra 13,6 til 12,1 procent af markedet.

Læs også:  Googles Android-laptop udskudt til næste år

Videre om emnet

Interessen for temaet fortsatte. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 20/10/2016 vinklede vi sagen videre med et indlæg om Kodak springer ud som smartphone-producent – Klik her. Se de seneste nyheder om emnet her.