Android-fejl rammer næsten en milliard brugere

En del af Android-styresystemet er ramt af en sårbarhed, som kan påvirke knapt en milliard enheder

Android-fejl rammer næsten en milliard brugere

Android WebView giver Android-brugere mulighed for at se ting fra internettet i apps, så man ikke skal åbne en browser, men en fejl deri gør Android sårbart. Det påvirker alle versioner af Android før Android 4.4 KitKat.

Det løber i alt op i cirka 938 millioner enheder, der er udsatte for denne sårbarhed, som Google ikke vil gøre noget ved. Amerikanerne er stoppet med at lave patches til Android-versioner før Android 4.4 KitKat.

Læs også: 2009-telefon får Android 5.0 Lollipop

At et firma ikke vil opdatere systemer, der er flere versioner bagud er ikke mærkeligt, men det er trods alt mange brugere, hvis enheder er potentielt i fare.

Fejlen anses for at være meget alvorlig, da det er en del af systemet, der når ud og kan påvirke mange dele. Der er ikke en bestemt måde at udnytte fejlen på, men skulle en hacker finde vej ind af dette smuthul, kan det give adgang til Android-systemet via nettet.

Læs også: Microsoft lukker 18 år gammelt sikkerhedshul

I Android 4.4 KitKat skiftede Google det sårbare system ud med et lignende, som ikke er udsat for denne fejl. Det er grunden til, at enheder på Android 4.4 KitKat og 5.0 Lollipop ikke er i farezonen af denne grund.

Sikkerhedshensyn er en af grundene til, at Google og mange andre firmaer altid anbefaler at opdatere sine enheder til den nyeste version.