Android haler ind på iPhone på webtrafik

Flere og flere Android-ejere går på nettet, og de er ved at indhente Apples brugere.

Android haler ind på iPhone på webtrafik

Googles styresystem Andorid har været igennem en rivende udvikling det seneste år, og det kan ses på statistikken fra det amerikanske firma Quancast, der måler browsertrafikken fra smartphones.

Ifølge de seneste tal er flere og flere Andorid-brugere nemlig kommet med på mobile-web vognen, og er så småt ved at indhente dem, der benytter Apples styresystem – iOS.

Apple styresystemet er samlet set stadig langt foran Andorid i web-browsing, men Andorid vinder hurtigt terræn på sin i-rival.

Blacberry helt nede

Undersøgelsen, der er foretaget i USA, viser, at iOS-enheder (i dette tilfælde iPads og iPhones) har 56 procent af al web-browsing. Android sidder på meget respektable 25 procent.

Værre ser det ud for den ellers, specielt i USA, populære Blackberry, der ejer små ni procent af web-browsingen.

Ses der på tallene alene, er de måske ikke videre imponerende for Android. Men ses tallene i sammenhæng, over de seneste 18 måneder, er det en anden historie.

Android konstant op

I modsætning til andre smartphones er Android konstant på vej op. Det kan meget vel være på grund af deres Samsung Galaxy S model og deres konstante kur til elitebrugere af smartphones.

Med også Android opdateringerne spiller en stor rolle i succesen. Med Android 2.1 forbedrede Google e-mail understøttelsen gevaldigt.

Og med den seneste Android 2.1 opdatering har Google taget springet, og givet brugerne fuld mulighed for se Flash på deres smartphones. Det er noget, som Apples iOS endnu ikke formår.

Efterfølgende nyt i sagen

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 6/9/2010 fulgte vi op med en ny vinkling på emnet Web-TV: iPhone 4 – genial men lidt gammeldags – Den næste artikel om emnet finder du her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.