Android Jelly Bean på 45% Android-enheder

Ny opgørelse viser hvordan de forskellige Android-versioner er udbredt på aktive Android-enheder.

Android Jelly Bean på 45% Android-enheder

Sidste måned blev Android 4.1.X + 4.2.X Jelly Bean sammenlagt den Android version, som er installeret på flest aktive Android-enheder – og væksten fortsætter.

 – Android Jelly Bean nu på 40 procent Android-enheder

Sidste måned nåede Android Jelly Bean at være installeret på 40,1 procent af de aktive Android-enheder, og er allerede ved den nyeste opgørelse nu oppe på at være installeret på 45,1 procent enheder.

Det betyder også, at Gingerbread nu ”kun” er installeret på 30,7 procent aktive Android-enheder, mens Honeycomb-versionen (Android 3.X) snart ikke længere er på nogle. Seneste opgørelse viser, at Honeycomb kun er på 0,1 procent.

Android-chefen Sundar Pichai offentliggjorde i denne uge, at den næste Android-version vil få navnet Android 4.4 KitKat og ikke Android 5.0 Key Lime Pie, som det ellers har været forventet.

 – Android 4.4 får navnet KitKat

Opgørelsen er lavet af Google Android ud fra besøg i den nye Google Play applikation. Derfor kan der også være lidt af de ældre versioner, som fortsat har en procent samlet set. Den nye Google Play applikation understøtter Android 2.2 og fremefter.

Data er indsamlet i en syv-dages periode frem til 4. september 2013. Tidligere har denne periode været på 14 dage.