Android kameraer får muligvis snart ny indbygget funktionalitet

Android kameraer får formentligt snart funktioner som RAW-filformat, ansigtsgenkendelse og burst-mode.

Android kameraer får muligvis snart ny indbygget funktionalitet

Nyligt opdaget kodestumper viser at Google arbejder på en række nye kamera-værktøjer, blandt andet ansigtsgenkendelse, burst-mode og understøttelse af RAW filformatet.

ArsTechnica opdagede de nye features som tilsyneladende har været under udarbejdelse siden december 2012. Det var forventet at de skulle inkluderes i KitKat men API’et blev omkring oktober markeret som endnu ikke færdigt.

Standard kamera funktionerne i Android har ladet noget tilbage at ønske i forhold til konkurrenterne – der er selvfølgelig eksempler på ganske gode kameraer hvor producenter selv har implementeret kamera funktionerne.

Google vil indhente konkurrenterne

Ansigtsgenkendelse og burst-mode er funktioner man nærmest forventer nu om dage (Apple introducerede også burst-mode med lanceringen af iOS7), men understøttelsen af RAW filformatet er relativt nyt og ikke set ofte på andet end nogle få mobiler som er meget fokuserede på kamerafunktioner.

Hvis Google vil være seriøse indenfor kameratelefoner kan det være vejen ind for dem, RAW-filerne fylder ganske vist betydeligt mere end eksempelvis JPG, men indeholder også væsentligt flere detaljer og kan hjælpe gevaldigt med at gendanne billeder som er over- eller undereksponerede.

Nokia har også med Lumia 1520 og 1020 givet brugerne mulighed for at tage billeder i RAW-format.

Hvornår vi ser disse funktioner i Android vides endnu ikke.