Android vil ind i dit hjem

Google vil med Android styre hele dit hjem. Systemet hedder Android@Home.

Android vil ind i dit hjem

Som en forlængelse af det, der længe er blevet kaldt “The internet of Things” (der i al sin enkelthed går ud på at gøre livet nemmere og smartere ved at alle mulige og umulige ting kan kommunikere med hinanden) har Google kastet sig over en ny gren til Android.

Nye funktioner og muligheder i systemet, som har fået det mundrette navn Android@Home, skal gøre det nemt for udviklere af Android applikationer at fjernstyre alt muligt forskelligt, f.eks. dit lys,

varme, køleskab, vaskemaskine osv. direkte fra din mobiltelefon. 

Perspektiverne er naturligvis spændende – ikke nok med, at man nemmere kan skrue ned for varmen, når man er en uge på ferie (og nemt skrue op for den igen når man er på vej hjem), man kan også slukke kaffemaskinen, efter man er taget hjemmefra (når man for 117 gang har glemt det), eller lade enheder i hjemmet kommunikere med hinanden, og automatisk udføre opgaver på bestemte tidspunkter.

En vaskemaskine med Android@Home vil f.eks. kunne starte vasken automatisk på tider af døgnet, hvor strømmen er billigere og mere miljøvenlig, og den store samling af gadgets i hjemmet kan automatisk blive slukket, når Android@Home dedekterer at der ikke er nogen hjemme til at betjene dem.

Android@Home er nogle år fra at blive udbredt, men teknologien findes allerede nu, og den første certificerede partner, Lighting Science står allerede klar med de første skridt.

Hvis Google får succes, vil hele dit hjem blive eet stort Gadgetparadis om blot nogle få år!