Android virus sender dyre SMS-beskeder

Ondsindet trojansk virus sender SMS til amerikanske overtakserede SMS-tjenester.

Android virus sender dyre SMS-beskeder

Sikkerhedsfirmaet Lookout har identificeret en ondsindet trojansk virus, som går målrettet efter Android telefoner. Virussen, med navnet GGTracker, henter og installerer sig selv, hvis man besøger en webside, der efterligner Android Market. Det skriver Cellular-news.com

Sikkerhedsfirmaet mener, at Android brugere bliver snydt til at installere GGtracker efter at have trykket på en mistænkelig reklame i en applikation, som åbner en hjemmeside, der til forveksling ligner Android Market.

Hvis brugeren vælger at installere GGtracker, så sender telefonen automatisk SMS-beskeder til overtakserede SMS-tjenester, der i abonnementsform automatisk opkræver penge på brugerens telefonregning. Brugeren risikerer altså en meget høj telefonregning, hvis misbruget ikke opdages i tide.

Det skal bemærkes, at GGtracker ikke er navnet på den applikation, som gemmer på den trojanske virus. GGtracket er fundet i flere forskellige applikationer blandt andet i en falsk batteri optimeringsapplikation (t4t.pwower.management) og i et andet tilfælde i en pornografisk applikation (com.space.sexypic).

I Danmark kan vi indtil videre slappe af, da GGtrakcet udelukkende går specifikt efter amerikanske Android smartphones.