Anmelder: iPad er en gigantisk iPod Touch

Man skal ikke forvente, at en iPad kan erstatte en laptop, lyder det fra The New York Times' iPad-anmelder.

Anmelder: iPad er en gigantisk iPod Touch

”Apple iPad er dybest set en gigantisk iPod Touch”.

Sådan lyder hovedkonklusionen i den iPad-anmeldelse, man kan læse i The New York Times.

Associationen med touch-udgaven af Apples populære musikafspiller skal imidlertid ikke opfattes som udelukkende negativ eller positiv.

Ifølge anmelder David Pogue kommer det nemlig an på, om man er en tekniknørd eller ej.

Konklusioner for tekniknørden

Mange af kritikpunkterne er de samme, som tidligere har været fremme. Det gælder bl.a. manglen på Flash-understøttelse, multitasking, USB-tilslutning og frontvendt kamera til video-chat.

Derudover får iPad’en en røffel for, at touch-keyboardet er en ”forfærdelig oplevelse”, når skærmen er i ’portrait mode’ – det vil sige, når skærmen vender på højkant. Når skærmen vender på langs – landscape mode – er keyboardet ”lige akkurat brugbart”.

Tekniknørden vil til gengæld sætte pris på den hurtige processor, der gør, at det hele glider nemt og hurtigt. Hvis han ellers kan abstrahere fra tanken om, at man kan få en bærbar med det hele – for nogenlunde de samme penge.

Konklusioner for de resterende

Den store touch-skærm får roser med på vejen. Der er god plads på skærmen, som app-udviklerne kan udnytte til at give brugerne en bedre oplevelse end på iPhonens langt mindre skærm.

Skærmen bliver ligeledes fremhævet for sine flotte, skarpe farver, der eksempelvis gør det lækkert at læse specielt tilpassede tegneserier på enheden.

Derudover får Apples grafiske design af e-bogslæseren ros for at være smidig og lækker – og at det ligner en rigtig bog, når man f.eks. bladrer mellem siderne. En dedikeret knap kan låse billedet, så det ikke roterer, når man fx ligger i sengen og læser.

David Pogue er bejestret for iPad’ens batteri. Apple har lovet 10 timers batteritid, men anmelderen kunne presse over 12 timers konstant videoafspilning ud af enheden.

– ”Det er fire gange så lang tid som en typisk bærbar,” skriver han.

Det er ikke en laptop

Den samlede konklusion er, at iPad ikke skal omtales som en bærbar computer, da den er rigtig god til ’output’ og knap så god til ’input’.

iPad’en passer således ikke til de mennesker, der selv vil kreere ting på computeren – til gengæld er den ekstra god til alle de andre ting.

Det gælder lige fra bøger, musik, video og fotos til e-mails og internetsurfing.

Redaktionen har mere i sagen

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek absolut seneste nyt om emnet. mobilsiden har bragt sagen videre. 31/3/2010 blev bolden spillet videre med artiklen om Almindelige sim-kort virker i iPad’en – Artiklen kan læses her. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..