Apple æder 95 procent af markedet for tablets

Ny analyse: iPaden dominerer markedet for tablets med en andel på 95 procent.

Apple æder 95 procent af markedet for tablets

Apples iPad har sat sig mere end solidt på det globale tablet-marked, det viser en ny undersøgelsen fra  analysefirmaet Strategy Analytics.

Apple ejer hele 95 procent af markedet takket være deres iPad, der kom på markedet i april og føjede en ny kategori af computere til.

Tallene dækker for kvartalet juli-september 2010 og viser, at der på tre måneder er solgt 4,4 millioner tablets mod 3,5 millioner året før.

Konkurrence fra Samsung

Men Apple har som bekendt på det seneste fået skarp konkurrence fra Samsung og deres bud på en tablet – Samsung Galaxy Tab der, imodsætning til iPaden, allerede kan købes i Danmark.

Samsung Galaxy Tab kører med Googles styresystem Android, som kendes fra bl.a. Samsungs mobiltelefoner.

Analytiker Neil Mawston fra Strategy Analytics forventer, at Androids markedsandel i fjerdekvartal vil stige, selv om de allerede er nummer to på markedet for tablets – dog kun med en markedsandel på 2,3 procent.

Historien forstsætter

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 2/11/2010 gik redaktionen videre og fulgte op med et indlæg med tematikken Ny applikation hjælper med at afspille Flash på iPhoneKlik her for fortsættelsen.. Seneste nyt om emnet finder du her.