Apple blokerer for Flash på iPhone

Adobe er klar til at rulle Flash ud på iPhone, men Apple forhindrer det, lyder det nu officielt fra Adobe.

Apple blokerer for Flash på iPhone

I browseren på en iPhone eller iPod Touch kan brugerne ikke spille f.eks. Farmwille på Facebook, eller benytte nogle af nettets gratis websites med spil. Videoklip fra YouTube som indgår i artikler kan heller ikke afspilles.

Årsagen er, at iPhone ikke har teknikken Flash, der ejes af Adobe, som er en forudsætning for, at disse muligheder kan benyttes.

Teknisk set kan Adobe relativt hurtigt gøre Flash-teknikken tilgængelig for alle brugere af iPhone over hele verden, men Apple har endnu ikke ønsket at samarbejde med Adobe – hvilket er en nødvendighed for at få “hul igennem”.

– “Vi er klar til at give browseren i Apple’s iPhone understøttelse af Flash, men uden et samarbejde med Apple kan det ikke lade sig gøre. Vi skal have fuld adgang til iPhone – mere end hvad deres udviklerværktøj SDK kan tilbyde”, siger Susanne Persson, nordisk pressechef i Adobe, til Mobilsiden.dk

Overfor Mobilsiden.dk gør Adobe det tydeligt, at man gerne vil levere Flash på iPhone, men at blokeringen og bolden ligger på Apples banehalvdel.

iPhone ejerne vil have Flash

Statisk fra Adobe viser, at ejerne af iPhone og iPod touch i høj grad efterspørger muligheden for at benytte Flash i mobilens browser.

Alene i december 2009 forsøgte mere end syv millioner iPhone og iPod Touch brugere, at hente et Flash-plugin til browseren.

Adobe samarbejder med 19 af de 20 største producenter af hardware til mobiltelefoner, om at gøre Flash bredt tilgængelig på mobilerne Apple er den eneste der står uden for dette samarbejde.

Mobilsiden.dk har forelagt Adobes kritik for Apple, som ikke har ønsket at kommentere på problemstillingen.

Det kan Flash…

Kort fortalt er Adobe Flash en teknik, som gør det muligt at afvikle programmer i browseren på computeren. Spillene på Facebook er f.eks. lavet i Flash og videoer på YouTube er ligeledes Flash.

I takt med, at mobiltelefonerne har fået mere power, er det blevet relevant at gøre Flash-teknikken tilgængelig på de mobile enheder.

Med Flash i browseren på mobiltelefonerne vil man i højere grad opnå samme muligheder på mobilen som på computeren.

Temaets videre forløb

Temaet er stadig aktuelt. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 26/2/2010 fik historien nyt liv med sagen iPhone: Tager de ringeste billeder – Du læser den her. Seneste nyt om tematikken finder du her.