Apple bøjer sig en smule i forhold til Adobe Flash

Der er langt til fuld flash integration på iPhone, men Apple tillader nu at Flash programmer kan oversættes så de bliver mere iPhone-venlige.

Apple bøjer sig en smule i forhold til Adobe Flash

Man skal nærmest have levet under en sten hvis ikke man har lagt mærke til de gnidninger der har været imellem Adobe og Apple på baggrund af Flash-understøttelse.

Apple har kaldt Flash for ustabilt software som dræner enhederne for batteri, og Apple er blevet anklaget for at forsøge at fremme deres eget reklame-netværk iAd ved at udelukke andre reklamer som er lavet i Flash.

Efter en amerikansk monopol-undersøgelse, er Apple nu begyndt at bløde en lille smule op over for Flash.
Der bliver slækket en smule på kravene til de programmer som sættes til salg i App Store, og der tages det første skridt på en løsning på Flash problematikken.

Apple tillader fortsat ikke Flash, men tillader at Flash-programmer nu kan oversættes så de bliver mere iPhone-egnede. Der er dog langt til fuld Flash-integration, man kan stadigvæk ikke browse internettet og se Flash videoer fra en iPhone.

Fortsættelse følger

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 11/9/2010 tunede vi igen ind på emnet med en ny vinkel på temaet Hvad er bedst? Apple eller Android? – Forstættelsen i sagen kan læses her. Se også seneste nyt om temaet her.