Apple boomer i Japan

Efter aftale med landets største teleoperatør ser vi for alvor stigende interesse for Apples iPhone i Japan.

Apple boomer i Japan

For nylig fortalte vi på Mobilsiden, at Apple og Samsung tabte markedsandele i årets første kvartal. Begge techgiganter, der tilsammen står for knapt 47% af alle solgte smartphones globalt, møder nemlig skarp konkurrence fra kinesiske producenter, der tilbyder prisvenlige smartphones til voksende markeder. 

På trods af den globale udvikling, så viser nye tal, at japanerne viser markant, stigende interesse for den populære iPhone. Apple står nemlig for hele 36,6% markedsandele på solgte smartphones her, og det er en betragtelig stigning fra de 25,5% fra sidste år. Det skriver Bloomberg via AppleInsider.

iPhone 6 kommer til august – tidligere end forventet

Udviklingen sker blandt andet efter, at Apple indgik aftale med Japans største teleoperatør NTT Docomo Inc. om salg af iPhone. Det skete i september sidste år. 

Nærmeste konkurrent til Apple er Sharp med 13%, og Sony som ligger lige i hælene med 12,3% af makedet. Samsung befinder sig desuden på en sjetteplads med 5,7% af markedet. 

Kilde: Bloomberg via AppleInsider

 

Sagen fortsætter

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 15/5/2014 kom der nyt i sagen med et indlæg med tematikken Kill-switch obligatorisk i Minnesota – Nyheden kan læses her. Tjek også seneste nyt om emnet her.