Apple foretager rekordinvestering i Danmark

Den californiske tech-gigant åbner et datacenter i Viborg. Det bliver den største Apple-investering i Europa nogensinde.

Apple foretager rekordinvestering i Danmark

Det bliver en ny europæisk rekord for Apple, når et nyt stort datacenter skal opføres i Viborg. Investeringen lyder på i alt 6,3 milliarder kroner over de næste 11 år, indtil centeret færdiggøres i 2026. Det skriver TV2 finans.

Den store æblehandel vækker jubel hos handels- og udviklingsminister Mogens Jensen. Han spår hundredvis af nye arbejdspladser til regionen ” Det må være årets bedste erhvervsnyhed for Danmark og ikke mindst for Midt- og Vestjylland. Investeringen vil give et kæmpe skub til økonomien og skabe mange hundrede arbejdspladser i hele lokalområdet, både i anlægsfasen og driftsfasen”.

Centeret vil blive et af verdens største, og for Danmark er projektet den største udenlandske anlægsinvestering nogensinde, hvilket vil resultere i 300 nye arbejdspladser.

Læs også: Apple jorder konkurrenter på økonomien

Apple viborg
Apples rendering af det kommende data-center i Viborg

Tim Cook vælger grøn dansk løsning

Det er dansk satsning på en grøn erhvervspolitik der har tiltrukket IT-giganten til den jyske hede. Datacenteret vil udelukkende drives af vedvarende energi og vil udlede overskyende varme til det lokale fjernvarmenet.

En grøn, innovativ løsning der begejstrer Apples administrerende direktør Tim Cook: 
” Vi er henrykte over, at kunne udvide vores virksomhed, skabe hundredvis af lokale arbejdspladser og introducere nogle af vores mest avancerede løsninger inden for miljørigtigt bygningsdesign”.

Til trods for mange alternativer blev det det grønne danske forslag der løb med æble-milliarderne. Bag succesen er et mangeårigt arbejde i Udenrigsministeriets ’Invest in Denmark’-fond, Viborg kommune og en attraktiv dansk miljøpolitik.

”Det er en kæmpe cadeau, at Apple blandt mange bejlere vælger Danmark. Det understreger, at regeringen har ramt den helt rigtige balance mellem en ambitiøs og grøn energipolitik – og et erhvervsklima i verdensklasse,” forklarer Mogens Jensen.

Se også: Apple tror på dundrende succes: millioner af ’Watch’ på vej

Apple-centeret vil rumme data-lagringsystemer til blandt andet billeder, video, musik og filer til sociale medier. Danske i-enheder vil derfor befinde sig tættere på serverne i fremtiden.

Alene i Europa kan Apple mønstre 18.300 ansatte fordelt over 19 lande. I 2014 investerede IT-kæmpen for 58,5 milliarder kroner på europæiske virksomheder og leverandører. Apples meddeler, at de investerer i et lignende datacenter i Arthenry, Irland.

Efterfølgende nyt

Siden denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. d. 28/1/2015 gik vi videre med temaet i en artikel med tematikken Imponerende iOS-enhed-, Apple Pay-tal sammen med regnskabetKlik her for at gå til artiklen.. Emnet er stadig Hot. Klik her for seneste nyt..