Apple forfremmer Jony Ive til designchef

En af de største personligheder hos Apple, Jony Ive, bliver nu forfremmet til den californiske gigants designchef.

Apple forfremmer Jony Ive til designchef

Apple forfremmer designeren, Jony Ive, til en ny chefstilling inden for design, som Apple kalder Chief Design Officer.

Det betyder, at Jony Ive den fra den 1. juni får ansvaret for hele designområdet hos Apple lige meget om det gælder design af hardwareprodukter som Apple Watch, de fysiske Apple Store-butikker, Apples campus eller software som iOS.

Læs også: Apple Watch kan købes i butikker inden juni måned

Som følge af forfremmelsen sættes to Apple-folk til at varetage Jony Ives hidtidige arbejdsopgaver. Richard Howarth, som har været en del af designteamet i to årtier, bliver vicedirektør for industrielt design – altså hardware.

Samtidig får designeren, Alan Dye, efter 9 år i firmaet titlen vicedirektør for brugergrænseflade på CV’et. Sidstnævnte omfatter både brugerfladen på desktopcomputere og mobile enheder.

Læs også: Prisrokader og nye produkter i Apple Store

De tre designere er i forvejen vant til at arbejde sammen og er blandt andet skaberne af iOS 7, iOS 8 og det seneste Apple Watch-ur, fortæller direktør, Tim Cook, i en meddelelse til alle Apple-medarbejdere.

Hvis du holder meget af Jony Ives minimalistiske og stilrene produkter, så frygt ej trods rokaden i stillingerne.

Ive vil stadig tage del i udviklingen og være med til at designe kommende produkter, men det daglige arbejde besiddes nu af de to kommende vicedirektører, således at han er til rådighed for andre opgaver hos Apple.

Mere om Apple

Vores redaktion har fulgt sagen og her er de seneste opdateringer. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 26/5/2015 blev historien fulgt op med et indlæg omkring Se unboxing af Apple Watch i guld til 82.000 kroner – Artiklen kan læses her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Apple..