Apple fremlægger fejl og mangler fra fabrikkerne

En ny rapport fra Apple fortæller om løn-, sundheds- og sikkerhedsproblemerne hos selskabets partnere. En leverandør er blevet fyret.

Apple fremlægger fejl og mangler fra fabrikkerne

Historierne om dårlige arbejdsforhold hos Apples leverandører og samarbejdspartnere har piplet frem i de seneste år, og det har fået selskabet til at øge antallet af kontroller på fabrikkerne.

Ifølge Apples årlige Supplier Responsibility Progress Report blev der udført 392 auditter i 2012. Det er 72 procent flere end året forinden.

Med fokus på blandt andet sikkerhed, sundhed og miljø konstaterer Apple, at de “går dybere ned i leverandørkæden end noget andet selskab”. Der har også været nok at tage fat på, viser rapportens resultater.

Problemer med løn og mindreårige arbejdere

Et af problemerne er, at der på adskillige fabrikker har været uoverenstemmelser mellem, hvad fabriksmedarbejdere ifølge kontrakten burde få i løn, og hvad de i virkeligheden får udbetalt.

63 fabrikker har ikke levet op til Apples krav om at tilbyde gratis helbredsundersøgelser til de unge arbejdere, og der er stadig problemer med brugen af mindreårige arbejdere. Værst stod det til hos en leverandør, som brugte 74 arbejdere under 16 år. Apple har derfor fyret denne leverandør.

Otte procent af fabrikkerne overholder ikke Apples regler om, at en arbejdsuge ikke må overstige 60 timer. Den gennemsnitlige arbejdsuge i Apple leverandørkæde er i øvrigt under 50 timer om ugen.

Du kan downloade og læse den omfattende rapport via dette link.

Historiens videre kronologi

Meget er sket siden vi kørte artiklen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 29/1/2013 kørte vi artiklen; Apple lancerer iPad 4 med kæmpe-hukommelse på 128 GB – Artiklen kan du læse her her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.