Apple har nu kun tre iPhones – farvel til iPhone 5

Det nye lineup af iPhones inkluderer kun tre produkter. Der siges farvel til iPhone 5.

Apple har nu kun tre iPhones – farvel til iPhone 5

Ved præsentationen af en nye iPhone har det været normalt, at den seneste topmodel er blevet i sortimentet, til en reduceret pris. Men denne fremgangsmåde har Apple ændret på.

Sidste års model, iPhone 5, er udgået af sortimentet på Apple Store, også i Danmark. De butikker, der fortsat har iPhone 5 liggende, vil formentlig ikke få flere på hylderne igen når hylderne er tomme.

Den nye 8 GB version af iPhone 4S, er Apples aktuelt billigste smartphone. Prisen er 2.999 kroner uden abonnement, og telefonen kan leveres inden for 3-5 arbejdsdage.

Alt om de nye iPhones – 5S og 5C

Den nye serie

Det lineup af telefoner som Apple nu vil sælge, består af følgende produkter:

– iPhone 4S – 8 GB (sort og hvid)

– iPhone 5C – 16 GB og 32 GB (hvid, rød, gul, blå og grøn)

– iPhone 5S – 16 GB, 32 GB og 64 GB (grå, guld og sølv)

De nyeste, 5C og 5S, har en 4 tommer skærm med opløsningen 1136 x 640 pixels og en PPI på 326. Det er præcis den samme skærm, som der sidder i iPhone 5.

Det er fortsat en 3,5 tommer skærm med 960 x 640 pixels opløsning, der sidder i iPhone 4S 16 GB.

– Kommentar: Apple sælger ud af kerneværdierne

Priserne for de nye produkter, eller den præcise lanceringsdag, er endnu ikke meldt ud fra Apple, men folk i markedet gætter på omkring den 18. oktober 2013.

Emnet følges op

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 19/9/2013 gik redaktionen videre og fulgte op med en historie med fokus på Facebooks iPhone-applikation har fået et ansigtsløft – Tjek artiklen her. Tjek også seneste nyt om temaet her.