Apple har smuthul til gratis apps

I EU har Apple indført 14 dages returret på apps, og det er godt for forbrugerne - måske endda lidt for godt

Apple har smuthul til gratis apps

EU og Apple har til tider et lidt anstrengt forhold, og det er nok ikke bedre efter Apple har indført 14 dages fuld returret på apps for at følge EU’s forbrugerrettigheder. De giver nemlig mulighed for at få apps, der normalt koster penge helt gratis.

Læs også: Priserne i App Store stiger nu

Sagen er nemlig den, at inden for de 14 dage kan man få pengene tilbage uden at skulle angive en grund, der skal godkendes af Apple. Når man har fået pengene tilbage, så virker appen dog stadig, og derfor har man reelt fået en app helt gratis.

Appen forsvinder nemlig fra den liste, der giver dig adgang til dine apps, når du får en ny iOS-enhed, men ikke fra enheden selv, og appen vil stadig fungere som hidtil.

Læs også: Apples App Store solgte for 15 milliarder dollars i 2014

Apple vil sandsynligvis finde en løsning på dette smuthul, men indtil da er der reelt ingen apps i App Store, der koster noget.

Om man så har samvittighed til at udnytte dette smuthul, og på den måde ikke sende penge til udviklerne bag disse apps er op til en selv.

Mere nyt i sagen

Fortællingen sluttede absolut ikke her. mobilsiden gik videre med sagen. 9/1/2015 blev bolden spillet videre med artiklen om Samsung i maven på Apple Watch – Det videre forløb i sagen finder du her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..