Apple: Helbredsdata må ikke sælges

Det ventes, at Apple vil lægge stor fokus på sundhed, men de data, der bliver opsamlet, må ikke sælges

Apple: Helbredsdata må ikke sælges

Den 9. september kommer iPhone 6, det kan der ikke være tvivl om, og måske også en wearable, som kan samle en masse oplysninger om brugerens sundhed, og al den data skal være hellig ifølge Apple.

Apple har nemlig opdateret sine betingelser for udviklere, så den siger, at data, der bliver opsamlet i det kommende HealthKit, ikke må sælges til andre.

Læs også: Apples kommende event: det største i 30 år [BAGGRUND]

Der er dog åbnet for, at data om brugernes helbred må dele med henblik på medicinsk brug, som eksempelvis ens praktiserende læge eller medicinske studier.

Andre steder i aftalen har Apple også ændret teksten, så det eksempelvis er tydeliggjort, at en app ikke må få adgang til data i HealthKit, med mindre det er appens formål at være en helbreds/fitnnes-service, og det tydeligt fremgår i appens beskrivelse.

Seneste tilføjelse til historien

Næste interessante historie om sagen kom frem. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. d. 29/8/2014 fulgte vi historien op med en vinkel på Apples kommende event: det største i 30 år [BAGGRUND]Klik her for at læse artiklen.. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.