Apple investerer 3 milliarder i safirglas teknologi

Da Apple næppe investerer blot fordi safirglas er flot at kigge igennem, spekuleres der hurtigt i hvilke Apple produkter disse safirglas kan bruges til.

Apple investerer 3 milliarder i safirglas teknologi

Apple har ifølge The International Business Times betalt firmaet GT Advanced Technologies US$ 578 millioner, svarende til 3.1 milliarder danske kroner for at udvikle safirglas. Apple bruger allerede safirglas til beskyttelse af deres kameralinse på 5S da det er utrolig stærkt og er svært at ridse.
GT Advanced Technologies siger at deres glas er 2.5 gange så ridsefrit som Corning Glass Gorilla glas som benyttes af konkurrenternes topmodeller, blandt andet Samsung Galaxy S4, HTC One og Nokia Lumia 1020.

Hvis safirglasset bliver lavet til iPhone 6 vil dette formentlig fjerne en del problemer brugere har med ødelagte skærme. Alt er dog ikke fryd og gammen for safirglas er meget dyrere og vejer mere end Gorilla glas. Så hvis Apple fortsætter trenden fra 5S og 5C og lancerer en dyr og ”billig” iPhone model, vil det nok kun være den dyre version af iPhone 6 der får safirglas. Det kan også spekuleres i mindre enheder som det rygtede iWatch der kan få safirglas. Mange traditionelle urproducenter bruger i forvejen safirglas på dyrere modeller, lige netop fordi der er svært at ridse og holder til stød.

Safirer og Gorillaer støder sammen.
Tilbage i marts, til Mobile World Congress 2013, viste GT Advanced Technologies en iPhone 5 hvor de havde byttet Gorilla glas 2 ud med safirglas og det viste flotte resultater.

Dog var Corning ikke sen til at svare tilbage da de i Maj annoncerede Gorilla glas’ tredje generation, som efter sigende skulle være 3 gange stærkere end anden generation.

Dette er dog næppe det sidste ord i kampen om stærkere glas til at beskytte smartphones.

 

Efterfølgende om sagen

Der blev releativt hurtigt pustet nyt liv til historien. mobilsiden kørte videre med bolden. 2/12/2013 fulgte redaktionen op med sagen om Apple iOS 7 – Når en ny start lover godt – Læs den her. Se også seneste nyt om temaet her.