Apple iPhone 6 og 6 Plus slippes løs – her er de

Apple lancerer nye iPhones i dag. Læs alt om Apples nye supermobiler her.

Apple iPhone 6 og 6 Plus slippes løs – her er de

Så er det endeligt slut med rygter, læk og andre kuriositeter fra Østen. Tim Cook og Co. løfter sløret for to nye iPhone.

Nu kommer iPhone i størrelse Large og X-Large: iPhone 6 og iPhone 6 Plus

iPhone 6-displayet buer ved kanterne for at give en glidende overgang

Skærm med vokseværk

Apple er traditionelt tilbageholdende med at ændre på formatet i deres populære iPhones. For to år siden kom første store hop i størrelse da iPhone 5 fik et løft fra 3,5” til 4”.

Med syvende generation er Apple indstillet på at lukke hullet op til rivalerne fra Android og Windows Phone som for længst er rykket op 5-tommer klassen. Nu kommer iPhone i to størrelser 4,7 og 5,5 tommer.

Læs også: iPhone 6 og iPhone 6 Plus i Danmark 26. september

Har du små hænder, eller foretrækker du bare en kompakt mobil, skal du derfor vænne dig til de nye mål på 138x67mm. iPhone vokser altså omtrent 10 mm for oven og tager 8mm på i bredden.

For at forblive lommevenlig barberer Apple dog 0,7mm af profilen, som nu kun fylder 6,9 mm. Iphone 6 Plus er lidt federe med 7,1 mm.

Med større display følger højere opløsning. Det nye display viser nu 1334×750 pixels, hvilket sikrer en retina-godkendt pixeltæthed på 326 PPI. iPhone 6 Plus er endnu skarpere med en opløsning på 1920×1080, hvilket giver en tæthed på 441 PPI.

iPhone 6 og iPhone 6 Plus deler utvivlsomt samme design-DNA

Nobelt finish

Et Apple produkt er oftest et studie i ædle materialer som glas og aluminium. Den nye iPhone er heller ingen undtagelse.

Man genfinder et aluminiums unibody som hos iPhone 5 og 5s, men chefdesigner Jonathan Ive og hans designteam viger nu bort fra de skarpe kanter og runder nu siderne af for at sikre et behageligt greb.

Apple formår desuden at integrere en NFC-chip inde i metalhuset. NFC-teknologien baner vej for deres kommende mobilbetalingsløsning: Pay.

Til spil er iPhone 6 og 6 Plus op til 84 gange hurtigere end den oprindelige iPhone

En ny to-takter

Inde i maskinrummet er det afløseren til A7 der driver iOS 8 frem. Den nye A8-processor huser stadigt to kerner der takket være avanceret 64-bit arkitektur løber om kap med de fire og otte-kernede processorer i Android-land.

Læs også: Apple Watch – Apple stormer ind på wearable-scenen

Det helt store kvantespring skal du dog ikke forvente. Den lidt højere frekvens og de 1GB RAM lover ikke noget ekstremt performance-løft i forhold til forgængeren. Apple bedyrer dog at du vil opleve 20% højere ydelse med iPhone 6.

De store forbedringer optræder på grafik-fronten. Her loves et boost på 50% der sammen med nyudviklede Metal vil give 3D-spil i særklasse.

Det er subtile kameraforbedringer iPhone 6 får.

8 megapixel – igen?

De sidste 3 iPhones har siden 2011 budt på 8 megapixel-kamera, og den nye iPhone rokker ikke ved den opløsning.

Apple forsvarer sig med at ny optik og nye features vil give kameraet større anvendelighed. Optikken åbner op til f/2,2 og suger dermed mere lys ind når lysen er knap. Panorama-funktionen kan desuden samstykke billeder op til 43 megapixels.

Den store iPhone 6 Plus vil desuden få optisk billedstabilisering til at holde kameraet i ro når der filmes eller tages billeder.

Til action-billeder og video, introducerer Apple ‘Focus Pixels’. Teknologien bygger på fase-detektion som man finder i Samsung Galaxy S5. Det vil sikre op til dobbelt så hurtig fokusering og kontinuerlig fokus under video-optagelser.

Priser og tilgængelighed

Apple iPhone 6 vil få følgende amerikanske priser:

  • 16GB, 199$ + 2 års binding
  • 64GB, 299$ + 2 års binding
  • 128GB, 399$ + 2 års binding

Iphone 6 Plus:

  • 16GB, 299$ + 2 års binding
  • 64GB, 399$ + 2 års binding
  • 128GB, 499$ + 2 års binding

Priserne uden binding er typisk omtrent 600$ højere. iPhone 5s og iPhone 6 har samme lanceringspris.

Læs også: Apple iPhone 6 og 6 Plus: her er de danske priser

Ïphone 5c og 5s forbliver i Apple sortiment men får nu en prisnedsættelse på 100$.

De første iPhones får debut den 19. september. Forsalget starter fredag den 12. september.

Skal du have den?

iphone 6

Seneste tilføjelse i sagen

Der blev stadig hvisket i krogene. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 9/9/2014 kørte vi sagen; iPhone 6 og 6 Plus – her er specifikationerne – Du finder artiklen her. Se også seneste nyt om temaet ved at trykke her..