Apple kan måske fjernstyre din iPhone

iPhone kan måske fjernbetjenes af Apple, som derved kan slette programmer på telefonen.

Apple kan måske fjernstyre din iPhone

Nyeste version af styresystemet til iPhone har måske en bagdør, der gør det muligt for Apple, at slette programmer, som er installeret via App Store. Opdagelsen er gjort af forfatteren til “iPhone Forensics Manual” Per Jonathan Zdziarski, der mener hele programpakken kan kontrolleres og Apple kan fjernslette uønskede programmer.

– ”I øjeblikket er der ikke eksempler på brugere, der har fået slettet noget fra deres iPhone, men det lader til, at kunne påvirke de programmer brugerne har købt og downloaded via App Store”, forklarer Per Jonathan Zdziarski til hjemmesiden iPhone Atlas.

Redaktør Arnold Kid på Macrumours mener, at hvis bagdøren eksisterer, er det højst sandsynligt kun for at kunne fjerne ting som malware, virus og trojanere fra telefonen.

Fjernsletning af programmer på mobiler er ikke ualmindeligt på erhvervsmobiler. Nokia tilbyder f.eks. it-administratorer specielle værktøjer til modeller i E og N-serien., som også både og slette og installere indhold på virksomhedens mobiltelefoner. Også systemet Windows Mobile har funktioner som “remote wipe”.

Apple har vanen tro ikke kommenteret historien.

Mere til fortællingen

Fortællingen sluttede absolut ikke her. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 7/8/2008 blev sagen bragt videre med artiklen om Frygt for dårligere kvalitet af iPhone – Artiklen finder du her. Se de seneste nyheder om emnet her.