Apple kan se alle dine iCloud-data

Apple lover at dine filer i iCloud bliver sikret med en kryptering, men det afholder ikke Apple i selv at kunne kigge i dine filer.

Apple kan se alle dine iCloud-data

Apples iCloud tjeneste er blevet meget populær, faktisk bruger mere end 100 millioner brugere tjenesten, der lader dig gemme kontakter, billeder, musik og meget mere ”i skyen”.

Men selvom Apple sikre dine filer med en kryptering, så sidder Apple selv med nøglen til at tilgå dem. Og det er endda noget du, som bruger selv har sagt ja til. For i licensbetingelserne står der at Apple kan ”se, flytte, afvise, redigere eller slette indhold til enhver tid.”

Derudover gives der også tilladelse til at Apple kan udlevere dine oplysninger og indhold i iCloud til myndighederne når dette kræves, eksempelvis i forbindelse med copyright sager.

Securosis-chef Rich Mogull siger til Ars Technica, “Det kan godt være, at Apple krypterer data på deres drev, men de har stadig nøglen. iCloud data bliver ikke krypteret med en bruger-defineret nøgle. De bliver krypteret med nøgler, som Apple definerer og kontrollerer.”

Men det er ikke kun Apple der i deres betingelser giver tilladelse til selv at kigge i dine filer, også hos Dropbox er det tilladt at udlevere dine data til myndighederne, men de understreger at det for medarbejderne kun er muligt at sine dine metadata og ikke selve filerne i dine mapper.

Vil man ikke udsætte vigtige data for fare, er det muligt at afgrænse sin brug af iCloud til kun at gælde for musik, noter, applikationer eller andre data man mener godt kan tåle at blive set.

Læs mere:
Din Facebook og Dropbox oplysninger er i fare

Redaktionen har mere i sagen

Vi prøvede, men vi kunne ikke lade sagen ligge. mobilsiden gik et skridt videre. 10/4/2012 blev historien fulgt op med en artikel med tematikken Analyse: Apples aktier rammer magisk beløb – Artiklen kan du læse her her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..