Apple lukker onlinebutik i Rusland

Økonomien i Rusland er ustabil i øjeblikket, og derfor trækker Apple sig ud af markedet indtil videre

Apple lukker onlinebutik i Rusland

Apple sælger, ligesom så mange andre firmaer, sine produkter mange steder rundt om i verden, og derfor skal der omregnes til en masse forskellig valuta. Det betyder også, at man som Apple skal være påpasselig, når valutaen i et bestemt land svinger, som den gør i Rusland.

På grund af rublens svingninger i øjeblikket har Apple valgt at lukke sin onlinebutik i Rusland indtil videre, mens de vurderer prissætningerne, som Apple siger til Bloomberg.

Læs også: Efterspørgslen på iPhone 6 og iPhone 6 Plus presser Apple

Ruslands møntfod har mistet op mod 19 procents værdi i dag, og det har altså været nok til, at Apple har trukket stikket, indtil de har mere fod på situationen.

De er dog råd for de russere, der gerne vil købe en iPhone eller iPad. Teleoperatører og detailbutikker, der har telefonen på lager, kan stadig sælge Apples produkter.

Det russiske marked er selvsagt et af de større i verden, og derfor har det også påvirket andre områder af verdensøkonomien.

Fortsættelse af sagen

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. mobilsiden kunne ikke lade være. 16/12/2014 gik vi videre med et indlæg omkring emnet Designer: Det er ikke Ive, der står bag Apple WatchKlik her og læs historien.. Se også seneste nyt om temaet her.