Apple Music: Streaming, downloads og radio i én løsning

Musiktjenesten Apple Music er nu en realitet, hvor streaming, digitale downloads og radio kombineres i samme pakke.

Apple Music: Streaming, downloads og radio i én løsning

Apple vil revolutionere måden, du hører musik på. Det sker med den nye Apple Music-tjeneste, som er lanceret til den begyndende keynote under årets WWDC-event.

Læs også: Apple WWDC: Her er nyhederne

Apple Music er en app og musiktjeneste, der ikke kun streamer musik, men også står for dine digitale downloads fra iTunes og leverer en unik radiostation verden over.

Apple lagde særlig vægt på at fortælle om følgende tre menupunkter: For you, New, Radio, Connect og My Music. Apple Music er dog i alt skabt omkring 5 menupunkter.

Apple Music
For You-siden gør det nemt at lære Apple Music, hvilket musik, du kan lide.

For You: Apple Music lærer dine musikpræferencer

På ”For You”-siden bliver du spurgt, hvilke artister og hvilke genrer, du kan lide. Ud fra dette genererer Apple Music afspilningslister for dig, som er baseret på den type musik, du holder mest af.

Apple Music
Opdag nyt musik i Apple Music på New-siden.

New: Opdag nyt musik gennem toplister

Hvis du vil opdage nyt musik til samlingen, sker det i ”New”-siden. Her kan du finde toplister over sange, albums og musikvideoer, så du altid er godt dækket ind omkring, hvad der er in for tiden.

Apple Music
Radio-siden afspiller radiokanaler fra kendte DJ’s og producere til over 100 lande.

Radio: Nytænkende radio fra DJ’s og producere

Apple lagde til præsentationen stor fokus på sin radiostation, som udmærker sig ved ikke bare at være musik genereret ud fra en automatisk algoritme. I stedet er det kendte DJ’s og producere som Dr. Dre, will.i.am, Pharrell, Drake og den populære BBC-radiovært, Zane Lowe, der agerer DJ’s for Apple.

Den første Apple Music-radiostation hedder BeatsOne og er med Zane Lowe, Ebro Darden og Julie Adenuga bag roret. Her vil der altså være menneskelig indflydelse bag, hvilket musik, du bliver præsenteret for. Du kan til enhver tid vælge at skifte videre til nye sange modsat traditionelle radiokanaler.

Apple Music

Med Connect kan artister holde sig opdateret med nyt musik, nye billeder og andet indhold til fans.

Connect: Følg artister direkte i Apple Music

Det fjerde menupunkt i Apple Music er Connect, som er et tilholdssted for artisterne, hvor de kan komme tættere på fans.

Det er med andre ord en slags blog, hvor artisterne kan offentliggøre musik, billeder, opslag og hvor du kan kommentere dem og give tilkendegivelser i form af hjerter.

Apple Music
My Music er din oversigt over alt det musik, du både streamer og afspiller fra digitale downloads.

My Music: Samler alt dit musik et sted

Til sidst kan du i Apple Music se en komplet oversigt over det musik, du har samlet sammen – hvad enten det er i form af streaming eller købt som digitale downloads fra iTunes. Her kan du finde alle dine albums og playlister.

Apple Music
Apple Music lander til både OS X, iOS og WatchOS samt Windows-computere og Android-enheder.

Kommer til iOS, OS X, WatchOS, Windows og Android

Med disse 5 hovedmenuer håber Apple at kunne tage kampen op mod Spotify, som har skrabet store markedsandele til sig i USA.

Apple havde oprindeligt planer om at tage mellem 33 og 53 ($5 til $8) kroner for Apple Music om måneden for at lade sig streame løs af musik, men pladeselskaberne krævede mere. Derfor måtte Apple give sig og gå med på en månedlig pris for abonnementstjenesten på $10 eller omkring 66 kroner.

For familier op til 6 personer kan Apple til gengæld glæde med et godt tilbud. Her kan Apple Beats købes for kun $14,99 eller 99 kroner om måneden. De første tre måneder er for alle nye abonnementer ganske gratis.

Apple Music enheder
Listen af understøttede enheder for Apple Music er usædvanlig stor.

Som noget helt nyt vil Apple understøtte Google-rivalens platform, Android, i løbet af efteråret. Til iOS kan du allerede tage Apple Music i brug fra den 30. juni i form af en beta. Også Windows-brugere kan glæde sig over at få muligheden for at benytte den nye musiktjeneste fra Apple. Tjenesten kommer til 100 lande, hvor Danmark bør være blandt disse.

Det næste i sagen

Der blev releativt hurtigt pustet nyt liv til historien. mobilsiden har bragt sagen videre. 8/6/2015 gik vi videre med nyheden om Apple WWDC: Her er nyhederne – Klik her. Se også seneste nyt om tematikken her.