Apple og Nokia slutter fred

Apple kaster håndklædet i ringen i patentsagen mod Nokia. Fremover skal æblefirmaet betale royalties til Nokia for brug af finnernes patenter.

Apple og Nokia slutter fred

De to firmaer er i helt forskellige situationer, men nu har Apple og Nokia én ting til fælles, nemlig adgang til de samme patenter.

Apple og Nokia har annonceret, at de har indgået et forlig i firmaernes patenttvist.

Og gæt hvad, der ser ud til at Apple har kastet håndklædet i ringen, for Steve Jobs & Co. har indgået en aftale hvor de betaler et uspecificeret beløb til Nokia og derefter skal betale royalties for at bruge Nokias patenter. De nærmere vilkår i kontrakten er fortrolige.

“Vi er meget glade for at Apple tilslutter sig det voksende antal af Nokia-licenstagere,” siger Stephen Elop, direktør hos Nokia.

Det er uden tvivl godt nyt for Nokia, men firmaet har det stadigvæk hårdt, og som vi netop har rapporteret, så ser det nu ud til at finnerne snart må se sig overgået af bade Apple og Samsung  (link)

Sagen omhandler  10 patenterede teknologier, der bl.a. inkluderer brugen af GSM, UMTS og Wi-Fi.

Videre om temaet

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. mobilsiden fulgte op på sagen. 10/6/2011 blev sagen bragt videre med nyheden Endnu en avis dropper Apples App StoreKlik her for den efterfølgende artikel.. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Apple..