Apple og Samsung begraver stridsøksen – dog ikke i USA

Techgiganterne dropper nu patentkrigen i adskillige lande, men fortsætter alligevel krigen i amerikanske retssale.

Apple og Samsung begraver stridsøksen – dog ikke i USA

Vi har flere gange hørt rygter om, at de modstridende techgiganter Apple og Samsung arbejder på at nå til enighed om det omtalte patenter. Indtil videre er de forhandlinger gået i vasken. 

Nu oplyser begge parter dog til Bloomberg, at de har valgt at droppe patentanklagerne mod hinanden, og at anklagerne bortfalder i landene Australien, Japan, Syd Korea, Tyskland, Holland, England, Frankrig og Italien. 

Advokat: Patent-krigen mod Samsung slutter snart, og Apple vinder ikke

Indtil videre er der ikke udfærdiget noget licensaftaler imellem Apple og Samsung, så vi skal ikke betragte freden for endelig helt endnu. 

“Apple og Samsung har aftalt at droppe alle tvister mellem de to selskaber uden for USA,” sagde selskaberne i redegørelsen. “Denne aftale indebærer ikke nogen licensordninger, og virksomhederne fortsætter med at forfølge de eksisterende tilfælde i amerikanske domstole.”

Det er om ikke andet glædeligt, at Apple og Samsung nu endelig kan begrave patentstridighederne, men vi fejrer ikke freden før end at samme udvikling sker på amerikansk jord samt at licensordningerne er på plads. Vi følger naturligvis sagen her på mobilsiden.dk.

Kilde: Bloomberg

 

Mere til fortællingen

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 2/8/2014 fik historien nye ben at gå på med nyheden; Beats officielt en del af Apple, 200 medarbejdere overlapper – Du finder den her. Vi følger op på emnet. Se seneste nyt her.