Apple og Samsung tabte markedsandele i årets første kvartal

Apple og Samsung sidder på knap halvdelen af det globale smartphone marked tilsammen, men deres forspring svinder.

Apple og Samsung tabte markedsandele i årets første kvartal

Strategy Analytics har frigivet deres seneste tal for smartphone udviklingen i årets første kvartal. Her kan det ses at de ubestridte giganter Samsung og Apple stadigvæk sidder solidt plantet på toppen, men med en smule mindre margin sammenlignet med første kvartal sidste år.

Apple har rigtig godt fat i high-end markedet stadigvæk, men taber langsomt markedsandele grundet hurtigt voksende markeder der hungrer efter billige smartphones – som eksempelvis Latinamerika. Apple har i dag 15,3% af det globale smartphone marked, en nedgang på 2,2% sammenlignet med sidste år.

Anderledes er det at Samsung også taber markedsandele i smartphone kategorien, et fænomen der ikke har været observeret siden fjerde kvartal 2009 fortæller Strategy Analytics. Samsung solgte i første kvartal 89 millioner Galaxy enheder hvilket gør dem markedsførende med hele 31,2% af smartphone markedet, en nedgang på 1,2%.

Kineserne presser på

Der er stigende pres fra kinesiske producenter som Huawei der bibeholder deres 4,7% af markedet, og Lenovo som har taget en ekstra bid på 0,8% og i dag også har 4,7% af det globale smartphone marked.

Huawei ekspanderer hurtigt i Europa og Lenovo vokser fortsat uden for Kina, specielt i Rusland. Hvis Lenovos opkøb af Motorola bliver blåstemplet af diverse regeringer i de kommende måneder, vil det desuden skabe en endnu større kraft som Samsung og Apple skal kæmpe imod i år.

Et andet interessant aspekt er, at det globale smartphone marked er vokset med hele 33 procent siden samme periode sidste år, markedet bliver altså fortsat større, men mere konkurrencepræget.

Kilde: TechCrunch

Efterfølgende om temaet

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt til sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 1/5/2014 postede redaktionen en ny vinkel med artiklen Samsung Gear 2 anmeldelse: En nem, men begrænset oplevelse [TEST] – Historien kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..