Apple patent: Vil indbygge magneter i iPhone til kamera-tilbehør

Techgiganten tildeles patent, der beskriver en iPhone med indbyggede magneter, så kamera-udstyr lettere kan monteres.

Apple patent: Vil indbygge magneter i iPhone til kamera-tilbehør

Apple, der med iPhone, har verdens mest populære kameramobil, arbejder fortsat på at udvikle mulighederne, så kunderne fortsat vil skyde løs på farten.

iPhone skal have verdens hurtigste smartphone-kamera

Tech-virksomheden er desuden netop blevet tildelt 2 patenter, der i fremtiden kunne gøre det muligt for brugeren at udskifte kamera-linsen. Det skriver AppleInsider.

Apple patent magnet kamera

U.S. Patent nummer 8,638,369 “Back panel for a portable electronic device with different camera lens options” beskriver en iPhone med aftageligt bagcover. Ved afmontering af dette, ville man kunne udskifte linsen med andre muligheder, der kunne forbedre zoom, stabilisering osv.

Siden at det nu aldrig har været muligt på iPhone, at afmontere bagcoveret, så skal vi nok heller ikke forvente, at det er noget Apple har planer om at indføre på de kommende modeller.

Derimod virker U.S. Patent No. 8,639,106 “Magnetic add-on lenses with alignment ridge” langt mere realistisk, da der her er tale om en måde, hvorpå linsen kan monteres udenpå iPhone ved hjælp af magneter.

Photojojo

Ideen er dog ikke ny, da man i forvejen har kunne montere seperate linser på både iPhone og Android-enheder ved hjælp af tilbehør som Photojojo Lens Set.

Har i forvejen mange års erfaring
Forskellen er dog, at Apple med patentet indikerer, at magneterne placeres indeni mobilen, på samme måde som de har gjort med iPad. Det var netop på iPad 2, at Apple introducerede det geniale “Smart Cover” der dækker skærmen, og sørger for at coveret sidder rigtigt hver eneste gang, ved hjælp fra indbyggede magneter.

Apple patent magnet kamera
Billedet til venstre indikerer, at blitzen fra iPhone ville kunne integreres i en linse.

Patentet giver forskellige bud på hvordan en tilbehørs-linse kunne se ud, og har har særligt én fanget vores interesse. Her indikerer Apple nemlig, at også blitzen kan integreres, så lyset forstærkes i en ring, som vi tidligere har set på “Lightstrap”-coveret til iPhone.

Som altid skal det naturligvis nævnes, at selvom Apple har fået godkendt patenterne, er det ikke ensbetydende med, at vi nogensinde ser det brugt i produktion. 

Ville du købe en magnettilpasset kameralinse som tilbehør til din iPhone? 

Kilde: AppleInsider

Mere om cover

Vi følger op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden fulgte op på historien. 21/1/2014 postede redaktionen en ny vinkel med artiklen Incipio “Cashwrap” bringer NFC til iPhone – Følg den videre udvikling her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om cover..