Apple præsenterer iOS 8 – se de nye funktioner her

Ganske som forventet har IT-giganten præsenteret kommende software til iOS enhederne, der er klar senere på året.

Apple præsenterer iOS 8 – se de nye funktioner her

Tim Cook & Co. gik på scenen klokken 19.00 dansk tid helt efter planen. Her blev vi introduceret for den kommende opdatering til Apples computere og naturligvis iOS 8, der er næste store opdatering til iOS enhederne (iPhone, iPad og iPod Touch) 

Som forventet så var der udseendemæssigt ikke meget at komme efter med iOS 8. Istedet havde Apple små forbedringer med, der sammenlagt skaber en langt bedre oplevelse på iOS. Vi vil herunder forsøge at opsamle nogle af de nye funktioner iOS 8 bringer.

 
iOS 8

iOS 7 på stereoider

Meddelelser som popper ind i topppen af skærmen fra Facebook, Beskeder, Mails og lignende vil med iOS 8 kunne besvares og interageres med direkte fra banneret og endda låseskærmen. Det skal forhindre den konstante app-skiften som indtil videre præger den daglige brug af iOS.

Apple har desuden forbedret Meddelelsescenteret, så app-udviklere kan designe widgets dertil. På den måde kan du eventuelt fra låseskærmen bringe en widget frem fra topgardinet, nemt og bekvemt. 

 
iOS 8

Efter iOS 7 vil et dobbelttryk på HJEM-knappen bringe den nye Multitasking oversigt frem. Med iOS 8 er der over app-listen blevet plads til dine kontakter, så du har nem adgang til opkald, sms og lignende.

Safari app’en har fået ny tab-oversigt til iPad, som er identiske med forbedringer som ved samme lejlighed er fremvist til Mac. Også Mail app’en har større fokus på smarte bevægelser, der kan lette den daglige betjening med sletning og markering af mails.

Vi havde hørt rygter om et såkaldt “Split-screen” multitasking, men den har alligevel ikke fundet vej til iOS 8. I stedet har Apple tweaket Mail app’en, så man med et swipe kan springe tilbage til mailindbakken selvom at man komponerer en mail. Det må siges at være en brugervenlig forbedring af “Arkiver udkast” funktionen.

Spotlight funktionen, som fik nu placering med iOS 7, er nu forbedret yderligere med iOS 8. Der er nu både muligt at søge på lokalt og cloud-indhold direkte fra funktionen.

iOS 8

Forbedret tastatur – men ikke for danskerne

Apple har for første gang forbedret tastaturet betragteligt. Over tasterne vil ordforslag dukke op, nøjagtigt som vi i forvejen kender det fra diverse Android-tastaturer. Det smarte ved Apples løsning er, at tastaturet lærer dine samtaler at kende, og forslår derfor ord ud fra den specifikke kontekst. Dog må vi danskere igen se os udelukket fra festen.

Mest bemærkelsesværdigt er dog, at Apple nu åbner op for tredjeparts tastaturer fra andre udbydere. Dermed er et, efterhånden klassiskt, iOS-kritikpunkt lappet. 

Der var dog brugbare forbedringer til Beskeder app’en. Her kan gruppebeskeder med iMessage f.eks. påklistres “Forstyr ikke” funktionen, som så gør meddelelserne herfra lydløse seperat.

Siri er blevet forbedret så du på bedste Google-maner med iOS 8 kan sige “Hey, Siri” og derved aktivere funktionen. Der var desuden også blevet plads til Shazam integrationen som rygterne havde peget på.

 

Health – fik ikke den forventede opmærksomhed

Forud for eventet var Fitness det store samtale emne, men det blev hurtigt overstået til præsentationen. Vi mangler stadig et bedre overblik, men indtil videre så er Health app’en samlingsted for de fitness-data der kommer via tredjeparts-apps.

Vi måtte desværre også se langt efter nyt hardware, selvom det havde været oplagt med det rygtede iWatch eller høretelefoner med indbygget pulsmåler.

Istedet overraskede Apple med en ny familiedelingsfunktion, der gør det nemmere at administrere iOS enheder i hjemmet. Her kan børnene f.eks spørge om lov til at købe en app, der så kan godkendes, på afstand, fra forældrenes iOS enhed. 

 
iOS 8

Samarbejdet med Mac tog hele æren

Apple har med opdateringen særlige fordele til loyale iOS-brugere, der også anvender Mac. Både almindelige telefonopkald og sms kan besvares og foretages direkte fra Mac laptoppen eller desktoppen. Derudover ved enhederne hvad du laver, så du lynhurtigt kan fortsætte over på en anden enhed.

Samarbejdet virker også med internetdeling. Her skal iPhone blot nærme sig Mac computeren, og pludselig er hotspot-funktionen sat op helt automatisk.

Dette var nogle af de nye funktioner i iOS 8 som bliver offentlig tilgængelig i efteråret. Hvis du ønsker at læsere mere om de nye funktioner, så hold godt øje med Mobilsiden det næste stykke tid.

Flere nyheder i sagen

Sagens videre udvikling om temaet. mobilsiden fortsatte fortællingen. 2/6/2014 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med en historie med fokus på WWDC – Et kig ind i Apples fremtid – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Få også seneste nyt om emnet ved at trykke her..