Apple sætter stopper for dataindsamling i iOS

En snarlig opdatering af iOS-operativsystemet skal forhindre udviklere i at kopiere brugernes kontaktoplysninger.

Apple sætter stopper for dataindsamling i iOS

For snart en uge siden bredte der sig et ramaskrig, da det blev afsløret, at det sociale netværk Path lod sin iPhone-app indsamlede alle brugernes kontakter uden tilladelse. Path nappede simpelthen alle brugernes kontakter fra telefonen og kopierede dem til skyen. Men det er ikke i orden. Apple meddelte i aftes, dansk tid, at fremgangsmåden bryder med Apples retningslinjer og udvikleraftale.

Apples reaktion kommer efter at et medlem fra den amerikanske kongres begyndte at interesse sig for sagen og sendte et åbent brev til æblechefen Tim Cook.

Men Path er ikke den eneste app, der interesserer sig for brugerens kontakter. Twitter, Instagram og FourSquare er eksempler på andre apps der indsamler data om fra brugernes adressebøger og sender dem til egne servere.

“Apps, der indsamler og sender information om brugernes adressebog uden brugernes samtykke, overtræder vores retningslinjer. I fremtiden skal en app, der ønsker adgang til adressebogen, først spørge brugeren om tilladelse,” siger Apples talsmand Tom Neumayr til websitet Allthingsd.

Path gik i sidste uge ud for at sige undskyld til brugerne. Ifølge Path anvendes informationerne udelukkende til at gøre det lettere at tilføje nye venner i app’en.

Opfølgning:

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 15/2/2012 blev fortællingen ført videre med sagen; Apple atter i krig mod Samsung – Læs fortsættelsen her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.