Apple strammer op på sikkerheden i iCloud

Efter skandalen om de mange nøgenbilleder der blev stjålet fra kendtes iCloud-konti, vælger Apple at stramme sikkerheden.

Apple strammer op på sikkerheden i iCloud

Apple planlægger at stramme sikkerheden, så hackere i så let kan få adgang til brugernes iCloud-konti og dermed også til billeder og andre personlige oplysninger.

Oplysningerne kommer ovenpå skandalen, hvor omkring 100 kendte fik hacket deres iCloud-konto, og stjålet nøgenbilleder, som efterfølgende blev delt på internettet.

iCloud hacket – kendtes nøgenbilleder lækket

Tim Cook, Apples CEO, forklarer i et interview med Wall Street Journal, at hackere har fået adgang til kendissernes iCloud-konti, ved at svare rigtigt på sikkerhedsspørgsmål, og dermed få tilsendt adgangskoder.

Et andet scenarie er såkaldt phishing, hvor brugerne er blevet snydt til at indtaste deres brugernavn og adgangskode, i den tro at de sendte oplysningerne til Apple, men i stedet videregav informationerne til hackerne.

Tim Cook siger at ingen Apple ID´s eller adgangskoder er blevet lækket fra Apples servere.

Nøgen-skandale: Apple og FBI vil til bunds

For at undgå noget lignende, vil Apple i fremtiden give brugerne besked, såfremt deres adgangskode bliver forsøgt ændret, data forsøgt genskabt fra iCloud eller når der logges ind fra et ukendt Apple-produkt.

Apple forventer at de nye tiltag vil træde i kraft inden for to uger.

Kilde: Wall Street Journal

Opdateringer af emnet

Der er sket en del siden vi bragte historien. mobilsiden fulgte op på sagen. 15/8/2014 pustede redaktionen nyt liv til historien med en ny vinkel på temaet Apple også på trenden med det kolde skyl – Læs her. Seneste højaktuelle stof om “Tim Cook” finder du i denne spalte..