Apple undersøger alvorlig sikkerhedsbrist i App Store

Sikkerhedsbrist i Apples App Store, betyder at det er muligt gratis at lave in-app køb. Apple undersøger nu sagen.

Apple undersøger alvorlig sikkerhedsbrist i App Store

Den russiske hacker Alexey Borodin har fundet et alvorligt sikkerhedshul i App Store, der gør det muligt for brugerne at hente In-App køb ganske gratis.

Det skal også lige pointeres at det ikke kræver et jailbreak på iOS, men kan udføres af alle.

Apple har naturligvis taget denne sag meget alvorligt, og er i fuld sving med en undersøgelse, der skal klarlægge de koder Alexey Borodin har benyttet for at komme gennem App Stores sikkerhedsnet.

Apple skriver i en pressemeddelelse:

– “Sikkerheden i App Store er utrolig vigtigt for os og for udviklerne af applikationer, siger Apples repræsentant Natalie Harrison. Vi tager rapporter om svigagtig aktivitet meget alvorligt, og dem undersøger vi.”

Jeg vil på ingen måder komme ind på hvordan dette hack fungere, da vi ikke bidrager til ulovligheder og lignende.

Jeg anbefaler derfor også alle andre om at tænke sig godt om, inden man henter “gratis” applikationer ned på deres iOS enhed, da det er med til at ødelægge udviklingen af applikationer, for rigtig mange andre brugere.

Emnet er ikke færdigdebatteret

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. mobilsiden fulgte op på historien. 6/7/2012 kom der nyt i sagen med artiklen om Apple taber højesteretssag mod HTC – Næste artikel om temaet finder du her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.