Apples fjernlås brudt op

Har man mistet sin iPhone, kan man låse den og gøre den ubrugelig, men et par hackere har fundet en måde at bryde den lås

Apples fjernlås brudt op

Det hedder ‘Activation Lock’, og det kan gøre din iPhone ubrugelig, i tilfælde af, at den bliver stjålet, men et par hackere har fundet en måde at omgå denne lås, så telefonen kan bruges alligevel. Det skriver CNN.

Læs også: Stort samarbejde mod mobiltyveri sat i søen

Det er en hackerduo, der går under navnet Team DoulCi (iCloud bagfra), som står bag bedriften. De er i stand til at slutte en låst iPhone eller iPad til en computer, ændre en fil, så i stedet for at koble sig til Apples servere, kobler enheden til hackernes, hvor de så kan låse den op.

På Twitter har flere brugere lagt billeder op af iPhones, der angiveligt er blevet låst op ved hjælp af denne metode.

Læs også: Kill-switch obligatorisk i Minnesota

Team DoulCi frabeder sig, at metoden bruges på stjålne enheder, og selvom hackerne selv skriver, at denne metode kun må bruges til gode formål, som for eksempel at genvinde kontrol over en iPhone, man har mistet adgang til, så er det tvivlsomt, om det kun er folk med gode intentioner, der bruger metoden.

Eksempelvis har flere Twitter-brugere lagt billeder op af mange iPhones, der skulle være blevet låst op.

Seneste nyt om temaet

Redaktionen kunne ikke gøre andet end at følge op på fortællingen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 15/5/2014 fik historien nye ben at gå på med nyheden WWDC 2014 – Her er Mobilsidens forventning til Apples event – Klik her. De sidste nyheder om emnet finder du her.