Applikation skal lære små børn at læse

En ny applikation gør det muligt for forældrene, at lære børnene at skrive og læse tidligere end normalt.

Applikation skal lære små børn at læse

En ny danskudviklet applikation skal få børn helt ned i børnehavealderen til at lave deres egne bøger, samt lære at skrive og læse.

Barnet skal med udgangspunkt i et billede, taget med iPad’en, forsøge at skrive om en oplevelse. Barnet skal blot skrive ordene, som han/hun hører dem. Barnets mor/far eller anden voksen skal derefter skrive teksten, som den skal skrives rigtigt, nedenunder.

Det betyder barnet får muligheden for, at lære ordene at kende og efter noget tid vil kunne genkende, hvordan de mest almindelige ord staves.

Applikationen er ikke en erstatning for den gammeldags måde at lære at læse på, men blot tænkt som et supplement.

 – ”Mange børn vil kunne blive bedre til at læse og skrive, hvis vi i højere grad tager udgangspunkt i deres interesser og samtidig involverer forældrene på en naturlig og hensigtsmæssig måde. iPad’en som platform er genial til at støtte op om den form for læring, og vi glæder os til at få app’en ud i hjemmene, børnehaverne og skolerne,” udtaler Janus Madsen, grundlægger af WriteReader, i en pressemeddelelse.

Applikationen hedder ”Skriv og Læs” og er udviklet til iPad. Du kan downloade den for 45 kroner i Apples App Store.

Det sidste nye

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. mobilsiden kørte videre med bolden. 6/2/2013 fik historien nyt liv med en vinkel omkring Skjulte radio-ikoner afsløret i iOS 6.1 – Læs den her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..