Årsskiftet gav sms-rekord – over 50 mio. hilsner

Over 50 millioner gange sendte vi sms i nytårsdøgnet, hvilket er ny rekord.

Årsskiftet gav sms-rekord – over 50 mio. hilsner

Kransekage, champagne og Dronningens nytårstale er traditioner nytårsaften. Det samme er hilsner via sms. Ved årsskiftet 2008/2009 satte danskerne igen sms-rekord.

Sonofon-kunderne sendte 14,1 mio. sms-beskeder, hvilket svarer til en fremgang på cirka seks procent, mens TDC melder om 18,9 mio. beskeder og en ni procents-stigning. Også fra Telia, der blandt teleselskaberne har den største sms-markedsandel, fortælles om tilsvarende fremgang. Samlet sendte Telias kunder godt 21 mio. sms’er nytårsaften.

Døgnet omkring nytåret 2008/2009 gav således et samlet sms-antal på godt 54 millioner, hvilket ubetinget er det højeste antal nogensinde på et enkeltdøgn. Ikke engang juleaften kunne følge med. Her blev der “kun” sendt 43 millioner beskeder.

Fremgang for mms

Billedbeskederne kom også gennem mobilnettene til nytår, men i forhold til sms udgør mms stadigt en meget lille andel.

Godt nok melder flere selskaber om stigninger på mellem 50 og 100 procent, men tallene dækker over et forholdsvist lavt antal beskeder på op til 440.000 pr. selskab. Hos f.eks. TDC betyder det, at sms-mængden er op mod 43 gange større end mms.

  – “Vi kan se en kraftig stigning i antallet af sendte mms’er på højtider, og en stor del af de mobile billeder ligger allerede samme aften på online communities som Facebook, Myspace o.lign. Det er en interessant udvikling, som først for alvor har taget fat i år”, siger Rune Fick Hansen, pressechef i Telia.

Alle teleselskaberne kan se et markant fald i aktiviteten omkring Dronningens nytårstale. Aftenens højdepunkt var som altid ved årsskiftet lige efter midnat.

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 30/12/2008 gik redaktionen videre og fulgte op med artiklen om 3 introducerer et iPhone-abonnementKlik her for den påfølgende artikel.. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om Telia..