Asus lancerer Transformer Pad TF300 i norden – inklusiv Danmark

Asus Transformer Pad TF300 er en prisvenlig version af den helt store Transformer Prime, mød den her.

Asus lancerer Transformer Pad TF300 i norden – inklusiv Danmark

Vi testede i foråret Asus Transformer Prime her på Mobilsiden.dk, og nu får den i norden en sidekammerat på salgshylderne, for Asus har netop i en pressemeddelelse annonceret at Transformer Pad TF300 kommer til Danmark.

Asus Transformer Pad TF300 er en skrabet model af Transformer Prime, den har på mange områder de samme specifikationer som Prime, men skiller sig alligevel ud på nogle områder, specielt prisen.

Forkellen er til at se

De væsentlige forskelle er blandt andet batteriet der nu er skåret ned til 10 timers brug, mod 12 timer på Transformer Prime. Købes TF300 sammen med tastatur-docken så når batteriniveauet op på 15 timer alt efter forbruget.

En anden væsentlig ændring er designet der både er blevet tykkere og tungere, enheden er nu 9,9 mm tyk, mod Prime der er 8,3 mm. Prime er udført i lækkert metal på bagsiden mod TF300, der ligner lækkerheden fra Prime men er lavet af plastik.

Det har dog ikke haft nogen positiv betydning for vægten. Den er gået fra 586 gram på Prime til 635 gram, altså er TF300 49 gram tungere.

Skærmen har også fået en nedgradering i stedet for en Super IPS+ LED skærm med 600 nits (angiver lysstyrken), har TF300 en almindelig IPS LED skærm med 350 nits. Skærmen har dog samme opløsning som Prime nemlig 1280 x 800 pixels.

Det skal dog siges at 350 nits stadig er et højt tal, set i forhold til de fleste bærbare computere der ofte ikke har mere end 200 til 300 nits.

Men på mange områder ligner TF300 sin bror Prime, processoren er stadig en Nvidia Tegra 3 quad-core processor, der er stadig 1 GB ram, og 32 GB intern lager.

Kameraet er også ens på begge enheder, her sidder en otte megapixel kamera på bagsiden med auto-fokus. og 1.2 megapixel front kamera til Skype og ligende.

Også kommunikationsportene er stadig aktuelle, med Micro-HDMI, Mini-jack, og MicroSD port. Købes tastatur-docken som ekstra tilbehør kommer der yderligere en SD og USB 2.0 port til rådighed.

Asus Transformer 300
Asus Transformer 300 i Iceberg White

Pris og tilgængelighed

Enheden kommer i to farver, Royal Blue og Iceberg White. Den vil være tilgængelig på det Danske marked i maj måned. Den vejledende udsalgspris er 3.199 kroner for en Wi-Fi model, og 3.999 kroner for Wi-Fi + 3G modellen.

Den tilhørende tastatur-dock kan tilkøbes for 1.299 kroner, uanset model. Købes enheden som en pakkeløsning med docken, kan der skæres 299 kroner af den samlede pris.

Til sammenligning koster Transformer Prime dags dato 5.199 kroner for 32 GB Wi-Fi model, altså en forskel på 1.000 kroner i forhold til Transformer 300.

Alle modeller kommer med en “ren” version af Android 4.0 Ice Cream Sandwich, og kun tilpasset af Asus der har tilføjet nogle hjælpe-applikationer.

Læs mere om specifikationerne på Asus Transformer 300 HER.