Bankerne opruster: Swipp køber Paii

E-betalingsløsningen MobilePay får øget konkurrence fra rivalen Swipp som styrkes ved opkøb af Paii.

Bankerne opruster: Swipp køber Paii

Danskernes foretrukne mobilbetalingsapp, MobilePay fra Danske Bank, får nu øget konkurrence fra Swipp. Det sker efter opkøbet af teleselskabernes Paii-app som TDC, Telenor, Telia og 3 lancerede i februar 2014.

Som Swipp eller Paii-kunde vil du i første omgang ikke opleve nogen forskel i brug, men vil i fremtiden integrere de to løsninger i en helt ny Swipp-app ved en nylancering i 2015.

Den kommende Swipp app vil kun trække på en større kundebase samt flere muligheder for at betale med mobilen. Hensigten med sammenlægningen er at trække på både bankernes og teleselskabernes erfaringer når den digitale tegnebog skal videreudvikles.

Administrerende direktør for Swipp Martin F. Andersen øjner muligheder i det nye samarbejde: ”Ved at kombinere vores viden, erfaring og kompetencer fra både bankerne og teleselskaberne får vi et unikt udgangspunkt for at udbrede mobilbetaling i Danmark. De erhvervsdrivende får adgang til en større kundebase, og forbrugerne får langt flere muligheder for at betale med mobilen. Derudover giver sammenlægningen med Paii os mulighed for langt hurtigere at udvikle en skræddersyet og brugervenlig mobilbetalingsløsning, der kan integreres direkte i kasseapparaterne i detailkæderne,”

Læs også: MobilePay kommer til forretningerne

Endnu et angreb

Indtil videre er det MobilePay der har vundet indpas som danskernes fortrukne betalingsapp, med henholdsvis 1,6 millioner brugere mod små 500.000 Swipp-brugere i dag. Paii-løsningen har derimod ikke vundet stort indpas som forbrugernes digitale tegnebog, og kan kun mønstre få tusinde brugere.

Opkøbet er dog det seneste tiltag der skal lokke flere brugere over til Swipp. Senest øgede Swipp beløbsgrænserne for overførsler til 10.000,-, bettragteligt højere end de 1.500,- kr. MobilePay tillader. Den årlige beløbsgrænse er også fordoblet til 100.000,- kr mod 50.000,- kr hos MobilePay.

Næste skridt bliver ifølge Martin Andersen at lancere en fuldbolds ervhervsløsning i løbet af 2015. En løsning som Paii-direktør Peter Bredgaard også ser frem til:
”Vi ser et stort potentiale for at løfte mobilbetaling til et nyt niveau i Danmark. Sammen med Swipp fortsætter vi arbejdet med at udvikle fremtidens betalingsform, og vi ser frem til at præsentere danskerne for en række nye muligheder det kommende år,”

Læs også: Analytiker: MobilePay-regning bliver sendt videre til forbrugerne

Få omrokeringer

Ved sammenlægningen vil Martin F. Andersen forblive admnistrerende direktør, mens Paii-direktør Peter Bredgaard træder ind i Swipp-direktionen. Alle Paii-ansatte vil indgå i det nye selskab som flytter til Paiis nuværende adresse i København.

Swipp ejes af en sammenslutning af 81 pengeinstitutter, herunder Nordea (30%), Regionale Bankers Forening (30%), Lokale Pengeinstitutter (30%) og Nykredit (10%).

Læs også: MobilePay kan lænse dit dankort