Billige smartphones kan blive Nokias redning

Nokia skal satse på billige smartphones til begyndere og telefoner i mellemklassen, hvor der for alvor er vækstpotentiale.

Billige smartphones kan blive Nokias redning

Nokia skal i fremtiden satse på billige smartphones i den lave ende af skalaen, hvis de vil opnå et stort vækst potentiale.

Det skyldes at mange udviklingslande nu så småt er ved at komme med på smartphonebølgen, og forbrugerne i disse lande kun har råd til smartphones i den billige ende.

Computerworld skriver, at en ny undersøgelse fra ABI Reasearch viser, at antallet af billige smartphone til under 1.500 kroner, der sendes ud fra fabrikkerne, vil stige fra 259 millioner i 2013 til 788 millioner i 2018.

Mellemklassetelefoner og topmodeller forventes i samme periode at stige fra 635 millioner til 925 millioner.

Så selvom mange forbrugere skriger på større og hurtigere topmodeller, vil Nokia og mange andre smartphoneproducenter også skulle investere i udviklingen af de mindre modeller, hvor vækstpotentialet er størst.

Seneste nyt om emnet

Her finder du efterfølgende nyt og link til de seneste nyheder om temaet. mobilsiden gik videre med sagen. 24/4/2013 kørte vi artiklen om Her er smartphone-udviklingen bagud – Læs den her. Vi følger op på emnet. Se seneste nyt her.