Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   BitTorrent Bleep lanceres officielt med ny “whisper” funktion

BitTorrent Bleep lanceres officielt med ny “whisper” funktion

Ny og sikker applikation til tekst og tale er klar fra BitTorrent under navnet Bleep.

BitTorrent Bleep blev lanceret i en alpha-udgave tilbage i september sidste år, det er (endnu en) besked platform. Bleep fokuserer på at holde beskeder ude af skyen, og sende indhold direkte mellem enhederne med kryptering hele vejen.

En ny funktion har desuden fundet vej til Bleep, brugere kan vælge at sende et whisper, det betyder at beskeden bliver slettet efter at være blevet læst, og at afsenderens navn bliver blokeret så selv om man skulle nå at tage et screenshot, kan man ikke se hvem det er fra.

Glemmer man hvem man snakker med, kan man klikke på et lille øje ikon i toppen og få vist navnet, hermed blokeres besked-indholdet så man altså ikke kan kæde de to informationer sammen i et screenshot.

Ingen central server

Almindelige besked applikationer som eksempelvis Snapchat sender beskeder gennem en central server som er sårbar overfor alt hvad en central server nu er sårbar over for, dette element er skåret væk med Bleep, der er ingen sky og der indsamles ingen personlige oplysninger før brug.

Et netværk af millioner af BitTorrent brugere bruges af Bleep som en distribueret database for at finde en given bruger. En distribueret hash tabel (DHT) knytter en afsender sammen med en modtager, og beskeden sendes derefter direkte til modtageren.
Det fungerer overordnet set som en gruppe naboer der arbejder sammen, du spørger efter en specifik bruger, din nabo spørger den næste som spørger den næste indtil modtageren er fundet og en direkte kommunikationskanal kan åbnes.

I modsætning til BitTorrents fildelings protokol, som gemmer dele af medieindhold på tværs af brugere, så opdeles beskeden aldrig, og der gemmes ikke dele af beskeder på andre enheder end hos sender og modtager påpeges der .

Bleep er nu lanceret officielt på Android, iOS og Windows, der opkræves ingen oplysninger for at benytte Bleep, man kan vælge at verificere en konto med en email eller et telefonnummer, men kun hvis man ønsker at ens venner skal kunne finde en på Bleep gennem denne information.

Kilde: BitTorrent Blog

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies