Bluetooth 4.0 er klar

Større rækkevidde og helt nye specifikationer giver Bluetooth øget interesse til mange andre apparater end lige mobiltelefoner.

Bluetooth 4.0 er klar

Bluetooth er for mange bestemt ikke en ukendt teknologi, men den findes efterhånden i en række forskellige versioner.

De fleste forbinder Bluetooth med trådløse headsets, som kan tilsluttes telefonen, men med den nye version 4.0 kan Bluetooth benyttes til meget andet.

Gartner har blandt andet kåret Bluetooth teknologien, som værende en af de teknologier med mest potentiale her i 2010/2011.

Version 4.0 blev afsløret første gang i December 2009, og i går offentliggjorde SIG (Bluetooth Special Interest Group) de endelige specifikationer for den nyeste version af Bluetooth.

3-i-1

Bluetooth version 4.0 kan opfattes, som tre specifikationer samlet i en: klassisk Bluetooth teknologi, lav-energi Bluetooth teknologi og højhastigheds Bluetooth teknologi – alle kan sameksistere og kan benyttes enkeltvis eller kombineret.

Lav-energi Bluetooth kan benyttes i enheder, hvor pris og størrelse samt en lang batteri levetid er vigtig, for eksempel en skridttæller eller glukose monitor.

Et Armbåndsur kan benytte den nye lav-energi teknologi, når det indsamler data fra fitness sensorer, og den klassiske Bluetooth teknologi kan bruges, når de indsamlede data skal sendes til en PC eller når uret viser et indgående opkald på mobiltelefonen.

Mobiltelefoner og PC’ere vil kunne anvende højhastigheds Bluetooth sammen med de to andre specifikationer. Højhastigheds Bluetooth vil benytte WiFi til at sende data og dermed forbedre hastighed og rækkevidde.

Bluetooth 4.0

Specifikationerne er færdige, producenter af Bluetooth enheder kan allerede nu begynde at integrere den nye version i deres produkter, og teste funktionaliteten.

Som et resultat forventes det, at forbrugere kan købe enheder med Bluetooth version 4.0 allerede i slutningen i året eller i starten af 2011.

Fortsættelse af sagen

Historien døde ikke med denne fortælling. mobilsiden fortsatte historien. 21/4/2010 bragte vi en artikel omkring Mobilen bliver i stigende grad et betalingsmiddel – Artiklen kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet her.