Børn bliver dumme af at skrive sms’er

En lavere score end normalt i diverse IQ-tests kan være resultatet, hvis dit barn sender mange tekstbeskeder.

Børn bliver dumme af at skrive sms’er

Det er ofte blevet diskuteret, om stråling fra mobiltelefoner kan skade børns hjerner. Nu har Michael Abramson, der er professor i epidemiologi ved Monash Universitet i Australien, forsket sig frem til, at sms-beskeder i sig selv, kan være farlige for skolebørns indlæring.

Især den intelligente ordbog, som kommer med ord – og staveforslag samtidig med, at beskeden bliver skrevet på tasterne, gør børnene mere upræcise, når de bliver stillet over for en række prøver.

Hos nogle børn bliver flere ord forvekslet, sågar i talesproget, da der bag de samme tastekombinationer gemmer sig flere ord.

Michael Abramson er dybt bekymret for, hvordan det vil gå en hel generation.

Hos et barn mellem 11 og 14 år er hjernen i et meget vigtigt udviklingsstadie. Nu, hvor mobiltelefonen i praksis er blevet allemandseje, er der ifølge Abramson en reel trussel for, at flere børn ender med at få en mere impulsiv adfærd.

Han råder derfor forældre til at begrænse deres børns brug af mobiltelefonerne.

Kilde: dailymail.co.uk

Seneste nyt om emnet

Efterfølgende kom der mere om sagen. mobilsiden fortsatte historien. 10/8/2009 blev bolden spillet videre med en artikel der tunede ind på Android for begyndere og dummies – Historien finder du her. Få også seneste nyt om sagen her.