Børn er vilde med mobiler

Udbredelsen af mobiler blandt små børn er stor. En leder på ungdomsstudier kalder forældrene pylrede.

Børn er vilde med mobiler

12 procent af 5-6 årige unger har mobiltelefon. I aldersgruppen 7-9 år er tallet 44 procent. Når fødselsdagen rammer 10 og 11 år, har hele 88 procent en mobiltelefon. Det viser en nyere norsk undersøgelse foretaget blandt 1036 børn, skriver Metroxpress.

I Danmark findes der ikke tilsvarende undersøgelser om mobiludbredelsen blandt børn, men flere børnehaver oplever, at mange små børn har en mobiltelefon med. Teleselskabet Sonofon fortæller, at deres butikker får flere og flere spørgsmål fra forældre om, hvordan de skal forholde sig til problemstillingen ‘børn og mobiltelefoner’.

Centerleder på ‘Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik’, Søren Østergaard, siger, at seksårige børn har mobil, fordi mor og far synes det. “Fuldstændig pylret”, siger Østergaard til avisen.

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Næste kronologiske historie om temaet finder du her. mobilsiden kunne ikke lade være. 8/8/2008 kom den efterfølgende historie med en historie med fokus på Verdens top 10: iPhone tager guldmedaljen – Du finder artiklen her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Mobiltelefon..