Danmark må vente længe på iTunes i skyen

Synkronisering af iTunes musik via iCloud bliver måske ikke tilgængelig i Danmark i første omgang.

Danmark må vente længe på iTunes i skyen

Vores værste frygt lader til at blive til virkelighed. Der kommer muligvis til at gå årevis inden vi danskere kan få glæde af Apples nye iCloud-tjenester – i hvert fald dem, der handler om iTunes.

De fire store pladeselskaber har nemlig sørget for, at tjenesten kun er lovlig i USA. Det skriver i hvert fald den engelske avis The Telegraph.

Frygten underbygges af, at iTunes Match og synkronisering af musikfiler via iCloud ikke er tilgængelig for danske brugere af iOS 5 beta.

Skifter man derimod til sin amerikanske iTunes-konto synkroniseres der både musik, apps og iBooks. I Danmark må vi nøjes med apps og iBooks.

Ifølge The Telegraph bliver England det første europæiske land, der får iTunes Match, og det kommer først til at ske i første kvartal af 2012.

Situationen ligner tiden omkring lanceringen af iTunes Store, hvor det først var de store markeder der fik adgang, mens små lande som eksempelvis Danmark måtte vente fire år, før iTunes slog de digitale butiksdøre op.

Ligeledes har amerikanerne siden 2005 kunnet købe film og tv-serier i iTunes Store – det er her, seks år senere, stadig ikke muligt i Danmark.

Hverken Apples, Warner Music, Universal, EMI eller Sony Music har villet kommentere på spekulationerne.