Danmark skal kæmpe for billigere mobildata

Når Danmark overtager EU formandskabet i 2012, så skal vi kæmpe for billigere mobildata i EU, mener den danske videnskabsminister.

Danmark skal kæmpe for billigere mobildata

Sommerferien står for døren og når de ferieglade danskere vender hjem solbrune fra ferien i et af de varme lande på den sydlige halvkugle, så vil mange igen i år modtage meget høje regninger for dataforbrug foretaget i udlandet.

De mange nye smartphones, der både kan gå på internettet, Facebook og Skype, gør bare problemet endnu mere udbredt sammenlignet med tidligere.

Men nu skal det være slut med ågerpriser, som får Låsby Svendsen til at blive misundelig. Den danske videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) vil benytte Danmarks kommende EU-formandskab i 2012 til at sikre forbrugerne billigere mobildata. Det skriver Ekstra Bladet.

– ”I dag er priserne for dataoverførsel op til 40 gange højere, lige så snart du passerer grænsen. Det er meget, meget urimeligt. Vi skal have det ned på et fornuftigt niveau for forbrugerne, men samtidig finde en balance så vi heller ikke fjerner konkurrencen,” udtaler videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen til Ekstra Bladet.

EU landende har allerede sat sig det mål, at alle EU borgere i 2015 skal betale samme pris for telefoni og mobildata uanset om de befinder sig i deres hjemland eller i et andet EU land.

Emnet følges op

Emnet er stadig aktuelt. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 14/6/2011 rettede vi nyt fokus på sagen med historien om Derfor gik Telenor i sort – Historien kan læses her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..