Dansk musik-app erobrer Nokia-mobilerne

Playlist-programmet Moodagent bliver en del software-pakken i en række af de kommende modeller fra Nokia.

Dansk musik-app erobrer Nokia-mobilerne

Der er glæde hos de danske software-udviklere fra Syntonetics. Selskabet har således fået en aftale i hus med mobilgiganten Nokia, som betyder, at deres Moodagent-applikation vil være en fast del af software-pakken i en række af de finske mobiltelefoner.

– “Det er kæmpe stort for os,” siger Syntonetics-direktør Peter Berg Steffensen ifølge politiken.dk.

– “Ud fra vores erfaringer med Nokia forventer vi, at Moodagent ligger installeret på 15-45 millioner nye mobiler i løbet af det næste år.”

Moodagent genererer spillelister fra telefonens musikbibliotek, der passer til brugerens humør. Når man vælger en sang, finder applikationen ud af, hvilke numre der går i spænd med netop dette stykke musik. Brugeren kan ligeledes fortælle Moodagent, hvilket humør man er i – eksempelvis ‘tender’, ‘happy’, ‘angry’ – og en passende spilleliste konstrueres.

Når de kommende Nokia-mobilejere skal til at lade Moodagent styre musikken, skæpper det godt i kassen hos Syntonetics.

– “Best case tjener vi en dollar eller to om året på hver ny kunde. Worst case 1 krone. Jeg bliver meget overrasket, hvis vi ikke tjener over 20 millioner næste år. Og det kan blive meget mere,” siger Peter Berg Steffensen.

Mobilsiden.dk har forsøgt at få fastslået, hvilke og hvor mange modeller Moodagent vil blive en fast del af, men foreløbig er de oplysninger stemplet som fortrolige.

For at kunne kategorisere musikken i Moodagent har konservatoriestuderende, udøvende musikere m.fl.brugt tusindvis af timer på at ‘oplære softwaren’.

LÆS OGSÅ: “Dansk musik-app er måske den bedste”

LÆS OGSÅ: “Ny opdatering af Moodagent”

SE OGSÅ: “Web-TV: Sådan blev Moodagent til”

Mere til stoffet

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 22/8/2011 gik vi et spadestik dybere og bragte en nyhedsartikel med fokus på Ny musik-mobil fra Sony Ericsson – Artiklen kan læses her. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..