Derfor har vi ikke dual-sim og qwerty-telefoner i Danmark

Udvalget af dual-sim og qwerty-telefoner i Danmark er meget begrænset. Vi har undersøgt hvorfor.

Derfor har vi ikke dual-sim og qwerty-telefoner i Danmark

Redaktionen på Mobilsiden.dk modtager i ny og næ henvendelser omhandlende dual-sim telefoner og smartphones med fysisk qwerty-tastatur.

Ofte handler spørgsmålene om hvor i Danmark, man kan købe sådanne enheder, eller hvorfor at teleselskaberne ikke sælger enheder af denne type, sågar også spørgsmål om hvorfor vi ikke skriver om enhederne.

På baggrund af henvendelserne har vi besluttet os for, at finde et par svar.

Enslydende ordvalg hos teleselskaberne

Vi har henvendt os til et par af de store danske teleselskaber og her er svaret klart og entydigt, ”der er nærmest ingen efterspørgsel af både dual-sim og QWERTY-telefoner”. Det fortæller både Telia, 3 og TDC til Mobilsiden.dk.

 – ”Når der er så lav efterspørgsel på dual-SIM telefoner i Danmark i forhold til andre lande, kan det måske skyldes, at vi har god dækning i hele Danmark, og at kunderne derfor ikke har behov for abonnement hos to forskellige teleselskaber – som er det mest oplagte argument for dual-SIM,” fortæller kommunikationschef Stine Green Paulsen fra 3.

Men måske disse funktioner er ved at blive et levn fra fortiden.

 – ”Dual-sim telefoner er en af de teknologier der virker godt ‘på papiret’. Men i hverdagen bliver det irriterede, ikke at have sin ønske smartphone ved hånden, men må nøjes med en træls dual-telefon. Og skærmtastaturet i smartphones er blevet så godt at det for det meste overflødiggør behovet for et fysisk tastatur på enhederne,” sådan lyder det fra John G., chefredaktør på Mobilsiden.dk.

En udtalelse som Morten Steen Jensen, indkøbschef hos TDC kan nikke genkendende til.

 – “Set fra vores side af, så har dual-sim aldrig slået igennem for alvor, og vi har stort set ingen forespørgsler haft. Hvad angår qwerty, er forklaringen nok mere historisk betinget. Går vi nogle år tilbage, har f.eks. Blackberry haft et stort marked i en del lande på salget af deres berømte qwerty telefoner. Herhjemme har BB været forbeholdt erhvervsmarkedet, men generelt har vi i DK en hurtigere adoption af ny teknologi, så da det fysiske tastatur forsvandt i takt med smartphones indtræden, forsvandt interessen for telefoner med qwerty tastatur,” det fortæller Morten Steen Jensen til Mobilsiden.dk.

Enhederne eksisterer endnu

Men er du på udkig efter enheder med en af disse specielle funktioner så kan de stadig opspores.

Blandt andet melder 3 ud, at de stadig sælger Blackberry telefoner, og Telia har Nokia Asha 302 i sortiment, der er med qwerty-tastatur.

Men er du ude efter en dual-sim enhed, er det noget besværligere at anskaffe, men det kan lade sig gøre. En hurtig søgning på Google efter dual-sim gav en god portion resultater at gå efter.

Opfølgning af sagen

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. mobilsiden har holdt fast i temaet. 22/10/2012 publicerede redaktionen en artikel der belyste emnet Samsung Galaxy Note II – den er GREAT (mobiltest) – Læs fortsættelsen her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.