Derfor vil du købe en ny iPad

Kommentar: iPad Air og den nye Mini vil sælge godt. Her er mit bud på årsagen til, at Apple-tilhængerne opgraderer produktet.

Derfor vil du købe en ny iPad

Så kom iPad Air og iPad Mini with Retina Display, samt annonceringen af, at iPad 2 og iPad Mini forbliver i sortimentet.

Nyhedsværdien er til at overse. Hurtigere processor, tyndere, lavere vægt og mindre kant omkring skærmen. Det er iPad Air i kort form.

Apple kommer med nye iPads og gratis software

iPad Mini with Retina Display har, ja, bedre skærm. Dertil kommer den samme processor som i iPad Air, således mini’en er kvikkere i optrækket, end sin forgænger.

Jeg tror de nye iPads vil sælge godt, men årsagen er ikke nyhederne som jeg her har nævnt. Apple sælger de nye tablet-udgaver, alene fordi de er nye.

Apples kunder har tradition for at opgradere eksisterende produkter, ikke fordi enhederne opleves som dårlige, men fordi de nye virker tiltrækkende på Apple-folket.

I forhold til andre producenter er kunderne hos Apple parate til at skifte, blot på grund af nyheden om, at der er kommet noget nyt. Det er fortsat lidt cool og trendy, hvis man kan sige, jeg har den nye iPad eller iPhone.

Man kan synes om Apple hvad man vil. Men iPad er et godt produkt, det erkender selv konkurrenterne, når man taler med dem. Jeg er blot imponeret over selskabets evne til hver eneste gang, at kunne sælge historien om, at den begrænsede nyhed, stadig er en nyhed.

Ved lanceringen kørte Fox News breaking news med teksten “Apple talks about iPad”. Jeg tænker, når blot det at Apple taler om iPad kan være breaking news, så er det da rimelig vildt.

Den samme effekt ses på iPhone-salget, hvor kunderne gerne står i kø, for at få den seneste Apple-nyhed mellem hænderne.

Siden lanceringen af den første iPad for tre et halvt år siden, er der samlet solgt 170 millioner styks, af Apples tablet-computer.

Emnet er ikke færdigdebatteret

Siden vi bragte artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. Allerede d. 24/10/2013 publicerede vi en opfølgning med en artikel der drejer sig om Apple: Vi har solgt 170 millioner iPads – Du læser den her. Få også seneste nyt i sagen her.