Det betyder Lollipop for driftstiden

Google lover at Lollipop vil forbedre driftstiden på din mobil. Påstanden holder desværre ikke altid.

Det betyder Lollipop for driftstiden

Hører du til dem der kronisk løber tør for strøm, kan Googles seneste Android-version være noget for dig. Blandt de største nyheder i Googles seneste udgave af Android, Lollipop, er det såkaldte ’Project Volta’. Missionen, som er døbt efter batteriets opfinder, gik ganske enkelt på at optimere Googles styresystem til at klemme det maksimale ud af din mobils batteri.

Se også: Android Lollipop holder en tredjedel længere batteri

En række snedige tricks er taget i brug. Mobilens opgaver skemalægges så strømkrævende procedurer minimeres. Eksempelvis så times notifikationer, så mobilen ikke vågner op fra sin slumren mere end strengt nødvendigt.

Summen af de mange små forbedringer skulle ifølge Google blive til en stor å, og batterilevetiden skulle ifølge de første tests forlænges med op til en tredjedel.

Nyhedsbloggen GSMArena, har taget Google på ordet og målt hvordan softwareopdateringen forlænger, men i nogle tilfælde også forværrer, driftstiden i 4 populære topmobiler: Samsung S5, LG Nexus 5, LG G3 og HTC One (M8).

Testresultaterne er interessante, for opdateringen viser at Googles slikkepind ikke altid giver mere batterilevetid. Faktisk noterer Googles egen Nexus-mobil sig for en generel tilbagegang på 5 procent.

Meget bedre går det for Samsungs og HTC’s topmobiler. Galaxy S5 kan fremvise en fremgang på hele 15,3%, mens HTC One (M8) forlænger driftstiden med 8,5 procent. Værst går det for LG’s G3 som nu må slukkes 9,1% tidligere.

GSMArenas batteriscore for 4 populære topmobiler før og efter Lollipop: HTC One (M8), Samsung Galaxy S5, LG G3 og Lg Nexus 5

Det betyder det for din topmobil

GSMArena batteritest består af flere deltest, hvor taletid, websurfen og videoafspillen måles og sammensættes til en score. Under deltestene fremgår det at Lollipop varierer en del i hvordan det forbedrer driftstiden.

HTC One (M8)

  • Taletid: – 28,8%
  • Websurfen: + 37,2%
  • Videoafspilning: – 9,3 %

LG G3

  • Taletid: – 1,0%
  • Websurfen: – 2,7 %
  • Videoafspilning: -14,6 %

LG Nexus 5

  • Taletid: – 39,9%
  • Websurfen: – 0,3%
  • Videoafspilning: – 17,8 %

Samsung Galaxy S5

  • Taletid: + 29,5%
  • Websurfen: + 0,5%
  • Videoafspilning: + 1,5%

Det er altså et broget billede der tegner sig i forbindelse med Lollipop-opdateringen. For Samsungs topmobil er opdateringen en ubetinget succes, mens LG Nexus 5 og G3-ejere bør overveje hvorvidt de skal vente lidt endnu med at opdatere.

Se også: Android Lollipop – De 10 bedste nyheder

Lollipop-softwaren til både G3, One (M8) og Galaxy S5 er stadig forholdsvis ny, derfor vil fejlrettelser formentlig forbedre driftstiden yderligere med fremtidige opdateringer.

Redaktionen har mere til sagen

Siden redaktionen kørte denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 15/3/2012 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med nyheden om Hvor meget mobilabonnement kan man få for under 100 kroner? – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Se også de seneste nyheder om temaet her.