Dette er det største sikkerhedsproblem på Android-enheder

Der er specielt et stort sikkerhedsproblem på Android-enheder – du kan læse nærmere om det her.

Dette er det største sikkerhedsproblem på Android-enheder

Kriminelle der udnytter sikkerhedshuller via skadelige applikationer til at opnå en komplet adgang til mobilens styresystem, hævdes i en ny rapport fra mobilsikkerhedsfirmaet Duo Security.

Duo Security har baseret deres konklusion på scanninger, der er foretaget over de sidste par måneder med X-Ray, som er deres gratis værktøj, der vurderer sårbarheden på Android. Det skriver ComputerWorld.dk.

-”Siden vi lancerede X-Ray, har vi allerede indsamlet resultater fra mere end 20.000 Android-enheder på verdensplan,” sådan skriver sikkerhedsanalytiker Jon Oberheide, som er medstifter og teknologichef for Duo Security i et blogindlæg.

Sårbarhederne kan udnyttes af brugerne selv, men også af malware til skadelige formål. Hvilket der har været en række tilfælde af.

Der er skræmmende meget malware m.v. i omløb, derfor er det også vigtigt at få sikkerhedsrettelserne udrullet hurtigt. Men her halter teleselskaberne og hardwareproducenterne efter. Hvilket er et problem.

Mobilproducenterne holder for hurtigt op med, at udrulle opdateringer til ældre telefonmodeller, og når de endelig gør, så får visse teleselskaber ikke sendt dem ud rettidigt.